Новини от Пловдив » Важно » НФСБ сне доверието от Сидеров, нарече го родоотстъпник и лъжец
Важно Спорт Спорт Важно

НФСБ сне доверието от Сидеров, нарече го родоотстъпник и лъжец

Народните представители на НФСБ разпространиха следната позиция във връзка с последните изяви на водача на парламентарната група на коалиция „Обединени патриоти“ Волен Сидеров:

По повод поредното нарушение от Волен Сидеров на решението на Политическият съвет на Коалиция „Обединени патриоти“ от 11.09.2018 г., с което „се одобрява и подкрепя дейността на представителите на Коалицията – членове на Министерския съвет“, подписано от тримата председатели на партиите от Коалицията, НФСБ заявява, че:

1. Считано от 17.10.2018 г. народните представители на НФСБ снемат доверието от Волен Сидеров като изпълняващ длъжността Председател на парламентарната група „Обединени патриоти“;

2. Считано от 17.10.2018 г. народните представители от НФСБ ще се представляват от заместник-председателите на партията Валентин Касабов и Борис Ячев;

3. Публичните изявления и поведението на Волен Сидеров в страната и чужбина (вкл. в Русия) по никакъв начин не следва да се обвързват с ПП НФСБ.

Повод за снемане на доверието ни към Волен Сидеров са поредните лъжи и клевети, които вървят от вчера по неговата телевизия. Това обяви зам.-председателят на Националния фронт за спасение на България (НФСБ) Валентин Касабов, който е и зам.-шеф на парламентарната група на „Обединени патриоти”.

„Става въпрос за поредица от лъжи и действия на Волен Сидеров срещу „Обединените патриоти”, срещу голямата коалиция и срещу България. В крайна сметка неговите интереси са да защитава единствено и само интересите на Русия. Неговите интереси са да работи срещу България и в никакъв случай това не е патриотизъм”, обяви Касабов.

Седмината депутати на НФСБ направиха изявление в кулоарите на парламента след решението си да снемат доверието от Сидеров като лидер на парламентарната група.

„Той няма как да води листата ни на евроизборите”, заяви още Валентин Касабов. Борис Ячев каза от своя страна: „За съжаление до разговора за евроизборите така и не се стигна поради тези непремерени действия и клевети по адрес на представители на НФСБ. Ние бяхме готови да проведем този разговор и помните – имаше изявления на г-н Валери Симеонов, че до месец НФСБ ще реши и ще даде отговор как и по какъв начин ще участва в европейските избори. Сега в момента сме в ситуация, в която този въпрос не стои поне пред нас.”

След въпрос дали се разпада парламентарната група, Валентин Касабов отговори: „Засега не”. Борис Ячев припомни, че Волен Сидеров е направил поредица от атаки срещу представители на правителството, което довело до решение на политическия съвет на коалицията от 11 септември, което е представлявало примирие. Сега обаче Сидеров за пореден път нарушил това решение, като отправил клевети спрямо Валери Симеонов и Цветан Цветанов, като например, че те са били защитници на Истанбулската конвенция.
„Не можем да приемем и клеветата, че Валери Симеонов е вицепремиер на Сорос – нещо, което върви по телевизия „Алфа””, добави Борис Ячев.

Според него целта на Сидеров е „провокация, разбиване на парламентарната група и разбиване на управляващата коалиция”.

„Ние заявяваме, че коалицията е стабилна, що се отнася до народните представители от НФСБ, г-н Валери Симеонов. Нямаме намерение нито да напускаме коалицията, нито да напускаме парламентарната група. Ако някой не е съгласен с действията на парламентарната група и с позициите на представителите на „Обединени патриоти” в изпълнителната власт, негово право е да си търси друго политическо поприще”, обясни Борис Ячев.

Следващата стъпка според него е да се събере коалиционен съвет и да се обсъди председателството на Волен Сидеров. От НФСБ щели да поискат официално оставката му. Вчера имало заседание на парламентарната група, но Сидеров отсъствал. Депутатите не го виждали отдавна.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

  • Вазова градина е най-правилното наименование. Иван Вазов е живял на съседната улица, тук е написал едни от най-забележителните си произведения. Хората са се стичали под балкона, за да го приветстват 37%
  • Както я знаят пловдивчани от създаването ѝ – Дондукавата градина. Хората са я кръстили така, защото е създадена по време на привременното управление и по препоръка на княз Александър Дондуков-Корсаков 30%
  • Не ме интересува. Нека си остане както досега без официално име – Градската градина 18%
  • Референдум. Това е най-справедливото решение. 8%
  • Капитан Бураго – Освободителя на Пловдив. Неговият паметник също е в тази градина и всяка година Пловдив му отдава почит на 16 януари, когато Бураго с отряд драгуни форсира Марица и освобождава града. 7%

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...