Quantcast
Новини Пловдив » Бизнес » Имоти » Проф. Герджиков: Нормално е царят да спечели в Страсбург делото за имотите
България Имоти Мнения Съд и Прокуратура

Проф. Герджиков: Нормално е царят да спечели в Страсбург делото за имотите

Проф. Огнян Герджиков
Проф. Огнян Герджиков

Нормално е бившият премиер Симеон Сакскобургготски да спечели делото в Страсбург срещу страната по казуса с царските имоти. Това прогнозира бившият председател на парламента и бивш служебен премиер Огнян Герджиков в „Тази неделя“ по bTV.

Юристът бе категоричен, че това би било шамар за българската държава, която в последните години губи много дела в съда в Страсбург.

„Как е възможно нашият цар Симеон, неговата фамилия, след като толкова години са господствали в нашия политически живот, да нямат никаква собственост“, попита Герджиков.

„Когато НДСВ дойде на власт, юристите казахме на Царя, че е вероятно да има проблеми, свързани с имотите и затова трябва да се приеме закон. Той каза: „Аз докато съм в управлението, дума да не става“, което, разбира се, му прави чест“, изтъкна бившият председател на Народното събрание.

По думите на Герджиков, след като НДСВ е напуснало властта, следващото Народно събрание вместо да направи това – да издаде реституционния закон за царските имоти, взе решение за мораториум върху тези имоти.

„Един такъв мораториум е абсолютно ограничаване на всякакви правомощия, нищо не може да правят с тези имоти. Това е много сериозно засягане на собствеността – нещо, което е много лош знак навън“, отбеляза бившият служебен премиер.

Той заяви още, че няма предложение от президента Румен Радев да бъде неговата номинация за конституционен съдия. На въпрос дали би приел, ако такова се появи, Герджиков отговори: „Нека първо се появи, и второ, вероятно няма да приема. Чувствам се много активен, занимавам се с много дейности, с някои от които няма да мога да се занимавам, ако евентуално бих станал конституционен съдия“.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

Мария Капон ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Одобрявате ли състава на служебното правителство?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...