A1_5G_Ultra_KVs_Ookla_A1_5G_Ultra
Новини от Пловдив » Случка на деня » Зико и валията на Одрин си поговориха за мигрантите, културата, търговията
Случка на деня

Зико и валията на Одрин си поговориха за мигрантите, културата, търговията

Здравко Димитров и валията на Одрин Гюнай Йоздемир.
Здравко Димитров и валията на Одрин Гюнай Йоздемир.

Валията на Одрин Гюнай Йоздемир бе на официално посещение и се среща с областния управител на Област Пловдив Здравко Димитров – Зико.
В рамките на посещението двамата подписаха Декларация за съвместна дейност в сферата на търговията и селското стопанство, културата, образованието.

Двамата областни управители обсъдиха няколко важни теми във връзка с доброто партньорство между двете държави, сред които бяха незаконната миграция, протокола за Договорености от 13 февруари 2017 г. и Пловдив – Европейска столица на културата през 2019 г.

Представителите на висшите учебни заведения представиха възможностите за съвместни партньорства и сътрудничества, а г-н Пламен Панчев представи възможностите за инвестиции, които предоставя „Тракия икономическа зона“.


На срещата в Областна администрация – Пловдив бяха обсъдени и други съвместни проекти, които могат да бъдат реализирани в близко бъдеще, като първата стъпка вече е направена с организирането на среща между представители на бизнеса от двете държави, която ще се проведе в скоро време в Одрин. Днес се подписва и договор за побратимяване между СУ „Братя Миладинови“ – Пловдив и ОУ „Кемал Ататюрк“ в Одрин. Побратимените отношения ще бъдат във сферата на обмен на учители и ученици, и разработки на съвместни теми, свързани с образованието. Това ще даде възможност за взаимно опознаване на двете култури.
В края на посещението си г-н Йоздемир подари на областния управител ценна дърворезба, на която е изобразена желязната църква „Св. Стефан“, а Здравко Димитров му връчи плакет на Областна администрация и картина с изглед от Стария Пловдив.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Планирате ли зимна ваканция със ски и СПА?

Покажи резултатите

Начална дата: 29.11.2023 @ 15:37 | Крайна дата: 13.12.2023 @ 15:37

Зареждане ... Зареждане ...