Quantcast
Новини Пловдив » Образование » Лора от Френската първа в Европа и втора в света по китайски
Образование Пловдив

Лора от Френската първа в Европа и втора в света по китайски

12- класничката от Френската гимназия в Пловдив Лора Тоскова завоюва първо място в Европа и второ в света на Международното състезание „Китайски езиков мост“. Пловдивчанката, която донесе огромен успех за България, беше посрещната от съучениците и учителите си с китайска песен и много цветя. Победителката мина по специален червен килим.

„Уча китайски от 5 години. Мечтата ми е да стана посланик на България в Китай“, призна Лора. В началото на октомври тя замина за Китай за участие в заключителния етап на Международното състезание „Китайски езиков мост“, след като през месец април бе избрана да представи страната ни. Това е най- престижното състезание по китайски език, което се предава по националната телевизия на Китайска народна телевизия.

То се проведе в град Кунмин, провинция Юнан и в него взеха участие над 300 състезатели от 99 държави от всички континенти. Лора изпревари претендентите от 34 европейски държави и зае призовата позиция – първа в Европа.

Милиони зрители станаха свидетели на различните кръгове, в които участниците говориха на традиционен китайски език, представяха таланти и отговаряха на въпроси от различни области като литература, география, история и култура на Китай.

На 22 октомври се състоя финалът на състезанието между победителите от различните континенти: България, Северна Корея, Камерун, САЩ и Австралия.

Европейската победителка Лора Тоскова се класира на второ място в света. Тя впечатли журито с езиковите си умения, знанията си за Китай и танците, които бяха част от репертоара ѝ. Възпитаничката на ФЕГ спечели правото на едногодишна стипендия за обучение в Китай.

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...