Quantcast
Новини Пловдив » Мнения » Деведжиева пита заради „Джи Пи груп“ ли се бави Водният проект
Мнения Пловдив

Деведжиева пита заради „Джи Пи груп“ ли се бави Водният проект

Пепа Деведжиева
Пепа Деведжиева

ПловдивПрес

Питане до кмета защо се бави изборът на изпълнител по част от Водния проект и фирма „Джи Пи груп“ ли е в основата на това ще отправи на днешната сесия общинският съветник от Реформаторския блок Пепа Дведжиева. „Реализацията на Водния проект на Пловдив се забави с години, но на 2 август тази година беше обявена обществена поръчка за реконструкция на канализационната и водопроводна мрежа на част от район „Северен” (по изброени улици) и в района на бул. „Дунав” – „Брезовско шосе” по обособени позиции. Постъпилите оферти бяха отворени на 4 септември и тогава стана ясно, че една от фирмите кандидати е „Джи Пи груп”. Оттогава минаха 40 дни, но комисията не е публикувала резултатите от своята работа и все още не е ясно кои от четирите фирми, участници в конкурса, са внесли всички изискуеми документи“, мотивира се Деведжиева.

Тя настоява кметът Иван Тотев да отговори на 3 въпроса: Има ли връзка това необяснимо иначе забавяне в работата на комисията с указанието на премиера Бойко Борисов фирма „Джи Пи груп” да бъде извадена от обществените поръчки с европейско и държавно финансиране? Трябва ли да се търси вариант „Джи Пи груп” да бъде елиминирана от конкурса, ако документите на тази фирма са изрядни? Има ли опасност община Пловдив да загуби европейските средства по Водния проект заради мудността на комисията?

Деведжиева допълва, че като десен политик е за спазване на правилата и без да защитава конкретната фирма, би искала да знае дали в община Пловдив се зачитат принципите на пазарната икономика, или се изпълняват политически поръчки. /ПловдивПрес

 

Още по темата

Ще се откаже ли «Джи Пи груп» и от Водния проект на Пловдив?
В общината шах за „Джи Пи груп“ и Водния проект

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

Мария Капон ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Одобрявате ли състава на служебното правителство?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...