Quantcast
Новини Пловдив » България » Борисов: Оставка? Няма основание! Яд ги е, че задържаме олигарси
България Политика

Борисов: Оставка? Няма основание! Яд ги е, че задържаме олигарси

Премиерът Бойко Борисов обяви, че държавата работи добре и няма основание за оставка на правителството. “ Яд ги е, че действително институциите започнаха да работят добре и това дава резултати.Искането за предсрочни избори е нормално за опозицията. Има на четири години избори, правиш ги и управляваш. Едни нови избори са още 50 млн. лв.”, заяви Борисов в отговор на искането за предсрочни избори от страна на ДПС. Преди ден лидерът на движението Мустафа Карадайъ обяви, че партията му започнва спешни действия срещу кабинета с “демократични инструменти”.

Борисов смята, че институциите работят добре и благодарение на това бюджетът за новата година ще донесе много повече приходи в държавната хазна, поради което не приема искането за оставка на кабинета.
“Сега в следващия бюджет половин милиард лева има повече за образование, повече от половин милиард за здравеопазване, 10% върху заплатите на полицаи отгоре, военни, съдебна охрана, лекари. Половин милиард повече за общините, 150 млн. лева повече за хората с увреждания. Кое е в колапс?“, попита още премиерът.

Той коментира и вчерашната акция на спецпрокуратурата и задържането на семейство Баневи във Франция.
„Мислите ли, че тези, които години наред са се отчитали тук и там, не искат предсрочни избори. Дали толкова мощни фигури, които в момента са или издирвани за арести или са арестувани, искат ГЕРБ и Патриотите да управляват или искат оставка. И БСП и ДПС през тези 20 години винаги са правили така че да живеят добре и по-тяхно време са се случвали тези приватизационни сделки”, каза премиерът.

Той уточни още, че приватизационните сделки, които сега държавните институции проверяват, са извършени по време на управленията на сегашните опозиционни партии. В типичен стил Борисов продължи: “че институциите задържат олигарси, това ли ги е яд от опозицията или, че контрабандата от 34 слезе на 5%“
Премиерът припомни, че миналата година се наложи държавата да отпусне 12 млн. лв. за изчистването на опасните химикали в „Полимери“ – Девня. По думите му работата на институциите дава резултати и това ядосва опозицията. „Макар и късно, но действително специализираният съд и прокуратура в момента, заедно с нашите служби проявяват и воля, и професионализъм, и желание. Така че, винаги има какво да се желае повече“, заяви премиерът.

 

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

До кога ще изкара новият кабинет?

Покажи резултатите

Начална дата: 17.12.2021 @ 10:52 | Крайна дата: 17.01.2022 @ 12:00

Зареждане ... Зареждане ...