Новини от Пловдив » Важно » Цацаров в Пловдив: Френският съд ще реши за Баневи, продължава издирването на Арабаджиеви
Важно Пловдив Съд и Прокуратура

Цацаров в Пловдив: Френският съд ще реши за Баневи, продължава издирването на Арабаджиеви

Галина ГЕОРГИЕВА

Френски съд трябва да реши дали ще допусне изпълнението на европейската заповед за арест спрямо Николай и Евгения Баневи.“ Лицата, спрямо които е издадена тази заповед, имат възможност да завявят желание за незабавно изпълнение. Пред тях са всички гаранции на съдебното производство. Нещата оттук насетне са в ръцете на френското правосъдие до предаването им, ако то реши, на българските власти“. Това заяви в Пловдив главният прокурор Сотир Цацаров, който участва в национална конференция на съдебните медици.

Баневи бяха арестувани вчера в Ница въз основа на европейска заповед за арест. Разследването на Специализираната прокуратура е свързано с дейността на приватизирания завод „Полимери“ АД.
“Започнало е досъдебно производство, което се води за данъчни престъпления, присвояване и пране на пари. Отправна точка на това досъдебно произвоство е „Полимери“. Очакванията са перимитърът на фактите, които ще бъдат разследвани и обвиненията, които ще бъдат повдигани, да бъде разширен и да обхване доста по-голяма и по-цялостна икономическа дейност. Издадена е европейска заповед за арест има задържане и предстои процедура пред френския съд с оглед изпълнението на тази заповед за арест. Едновременно с това, докато тече изпълнението на европейската заповед за арест продължават всички необходими действия като претърсвания и изземвания на документи.“, обясни Цацаров.

По повод издирването на Ветко и Маринела Арабаджиеви, главният прокурор заяви, че то продължава и също е в ръцете на френските власти. Той очаква скоро да бъдат намерени.

Във връзка с обвинението за пране на пари, което е повдигнато на бизнесмена Иво Прокопиев, Цацаров каза, че Прокопиев е разследван не като издател, а като бизнесмен. „ Твърденията, че бил подведен под отговорност, защото неговите издания пишели срещу корупцията, не отговарят на истината. „Рзследванията и по двете досъдебни производства, които касаят Прокопиев, нямат нищо общо с издателската му дейност, те имат общо с бизнес и приватизация. Когато преди години са се случвали събития с предприятие „Каолин“ и приватизацията на територията на Разград, а в последствие други сделки, не трябва някой да  разсъждава така – мога да издавам вестник, да съм собственик на сайт и всяко посегателство срещу мен е посегателство срещу словото“, коментира Сотир Цацаров.

Той допълни още, че турският съд е допуснал екстрадицията на Димитър Желязков- Митьо Очите в България, а прокуратурата у нас е била уведомена вчера за това решение. Очаква се окончателното му предаване на българските власти.

Какво каза главнтият прокурор за проблемите на съдебните медици- четете след малко

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

  • Вазова градина е най-правилното наименование. Иван Вазов е живял на съседната улица, тук е написал едни от най-забележителните си произведения. Хората са се стичали под балкона, за да го приветстват 37%
  • Както я знаят пловдивчани от създаването ѝ – Дондукавата градина. Хората са я кръстили така, защото е създадена по време на привременното управление и по препоръка на княз Александър Дондуков-Корсаков 30%
  • Не ме интересува. Нека си остане както досега без официално име – Градската градина 18%
  • Референдум. Това е най-справедливото решение. 8%
  • Капитан Бураго – Освободителя на Пловдив. Неговият паметник също е в тази градина и всяка година Пловдив му отдава почит на 16 януари, когато Бураго с отряд драгуни форсира Марица и освобождава града. 7%

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...