Quantcast
Новини Пловдив » Общество » Съветниците решават гранит или бетонови плочки на пл. „Централен“
Общество Пловдив

Съветниците решават гранит или бетонови плочки на пл. „Централен“

Ваня ДРАГАНОВА

За настилката на пл. „Централен“ има 3 варианта – само бетонови плочки, тип земелрок, комбинация от земелрок и гранит или само гранит. Това съобщи кметът Иван Тотев след последното заседание на Експертния съвет по устройството на територията, на което в широк формат се е обсъждал проектът за ремонта на площада. Според Тотев това заседание на практика се превърнало в обществено обсъждане, но специализирано. На истинското обществено обсъждане преди 2 седмици най-голямата атака към кмета беше именно за плочките.

И трите варианта имат своите плюсове и минуси, но решението ще вземе Общинският съвет. Ще подготвим цялата преписка до сесията на 12 ноември“, обясни Тотев. След това ще се поръчват плочките, а за доставката са нужни няколко месеца, което показва, че шансове площадът да е готов преди средата на 2019-а няма.

Настилките не са единственият спорен елемент в проекта – трябва да се реши дали към пощата да има градински елементи, т. нар. перголи, или да се запазят цветарниците, като се заменят с нови и модерни. Перголите биха глътнали 50 тона желязо и решението за тях има пряко отношение към цената, т. е., ако се икономиса от метала, това би могло да бъде компенсация за по-скъпите гранитни плочки.

Има идея да отпаднат и една част от замислените изкуствени езера.

Още по темата

Разкостиха Иван Тотев за площад „Централен“ (ФОТОГАЛЕРИЯ)

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Одобрявате ли състава на служебното правителство?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...