Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Мнения » Анализи » Кучешки работи, или как е поделена трапезата в общинския приют
Анализи Важно Градът Митовете на Пловдив Мнения Политика

Кучешки работи, или как е поделена трапезата в общинския приют

Като добър стопанин Сизър Милан знае как се дресират кучетата, за да са послушни.

Приликата с действителни лица и събития в алегорията на бившия зам.-кмет Александър Константинов е случайна

Александър КОНСТАНТИНОВ, Plovdiv-press.bg

В общинския приют за животни има няколко глутници. Найголямата група е на помиярите. Много от тях са били в други глутници преди, но сега в новата конфигурация ги обединява яденето. Важното е Големия стопанин да раздава редовно порциите, а и Малкия стопанин да се грижи за прехраната на групата. Много от помиярите освен на общинска ясла са и на държавна, като за сметка на това винаги са съгласни със Стопаните. Спестеното от общинската и държавната ясла инвестират в хотели и жилищни кооперации. Ден година храни. Утре може да не са на ясла и трябва да оцелеят.

Втората група е на пуделите. Те имат чудното свойство да си сменят козината. На всеки четири години те се пребоядисват – веднъж тъмносини, след това розови, а последно светлосини. Важното е помиярите да дават отпадъците от яслата редовно. Все пак те си остават пудели. Няма как да станеш ротвайлер, ако си пудел.

Третата група е на овчарските кучета. Те са в приюта, за да пазят бизнеса на Собственика. Маскирали са се на селски кучета, но реално нямат нищо със земеделските съюзи, нищо лично – просто бизнес. Тяхната политика е да са добре със Стопаните. Няма значение кой е стопанин, важното е да не пречи на бизнеса.

Има една група, в която управляват болонките. Не че в нея няма и големи кучета, но ги управлява болонка. Тя често си сменя настроението. Веднъж лае, после се умилква на Стопанина, а накрая  се прави на сърдита. Болонка е, не бива да й се сърди човек, често си сменя мнението.

Следващата група е на местните кучета. Това е особена порода, която защитава „националните интереси”. Често се делят и карат помежду си, но понякога общият материален интерес ги обединява. Много обичат ритуалите, развяват знамена, стрелят с малокалибрени пистолети и се правят на поголеми, отколкото са. Важното е, че не забравят кой раздава порциите в приюта.

Накрая не трябва да забравяме групата на пинчерите. Това е уникална група – преди години те бяха огромни догове. Постепенно се смалиха и станаха пинчери. По-рано бяха тъмночервени, а сега розовеят. Лаят за форма, но никога не засягат интересите на Стопанина. Близо до приюта има един друг Бизнесмен, който ги е купил евтино. Той е голям приятел със Стопанина и затова лаенето е само за пред журналистите. Както е тръгнало, ще продължат да се смаляват, докато изчезнат от приюта.

Общото, което обединява кучетата от приюта, е, че всички те си живеят задружно и на топло. Храната е гарантирана, има персонал, който се грижи за удобствата и хигиената. Раздават и джобни пари, за да могат да живеят добре и извън приюта. От време на време се събират на общи събрания – викат им сесии. Полаят, полаят и се разотидат, доволни, че са си заработили джобните пари.

Вън от приюта живеят стотици хиляди кучета от найразлични породи. Там е студено, тъмно и гладно, но те са си виновни сами. Нали те си избират тези, които ги управляват от приюта. Докато залагат на такива, няма да се промени нищо в техния свят. Трябва да се обърне всичко наопаки. Когато вътре в приюта стане студено, тъмно и гладно, всички кучета ще заживеят много подобре. Абе, кучешки работи. Добре е, че при хората не е така.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

Защо „умря“ ремонтът на Околовръстното шосе на Пловдив?

  • Защото бившата власт, начело с ГЕРБ, заложи капан и парите за ремонти на пътища свършиха 40%
  • Защото този обект не е приоритет на новото правителство и няма да бъде финансиран скоро, както стана със свлачището над Храбрино 30%
  • Защото свършиха парите в държавата 19%
  • Въпросът е манипулация. Пловдивските депутати ще направят всичко възможно този обект да бъде финансиран с приоритет, защото е важен за развитието на Пловдив и региона. 7%
  • Заради рязкото поскъпване на строителните материали и войната в Украйна 4%
  • Не ме интересува, аз не карам по Околовръстното. 1%

Начална дата: 11.04.2022 @ 10:16 | Крайна дата: 11.05.2022 @ 10:16

Зареждане ... Зареждане ...