Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Турчинът убиец от Замъка край Садово излежа присъдата си, иска да остане у нас
Важно Съд и Прокуратура

Турчинът убиец от Замъка край Садово излежа присъдата си, иска да остане у нас

Ваня ДРАГАНОВА

Турският гражданин Бюлент Текеджи, който на 28 декември 2012 г. уби сънародника си Ендер Пендерли в комплекс „Замъка“ край Садово, излежа присъдата си и иска да остане у нас. След излизането му от затвора на 6 април т. г. началникът на сектор „Миграция“ към МВР е издал забрана Текеджи да влиза в страната до 2023 г. Турчинът е оспорил заповедта пред Административния съд, като е изтъкнал аргумента, че докато е бил в затвора, се е оженил за българската си приятелка, за чието дете се грижи като за свое, и няма как да ги издържа, ако живее в Турция.

Съдът обаче го отрязва с аргумента, че няма данни той да има бизнес или работа и в България, а и няма пречка съпругата му да го последва в Турция. При това в Закона за чужденците е записано, че се отказва виза и престой в страната на лица, осъдени за умишлени престъпления с наказание от минимум 1 година.

Присъдата на Бюлент Текеджи беше 6 години и 8 месеца, прочетена, след като той призна вината си. Във фаталния ден Текеджи отишъл в „Замъка“ заедно с баща си, който му казал, че Ендер Пендерли го е завлякъл с 26 000 долара при сделка с електронни цигари. Водели за подкрепления и двама роми от „Столипиново“. Започнала разправия, последвала от масов бой и Бюлент Текеджи ударил Пендерли с прът по главата. После двамата с баща му се качили на колата и потеглили към Турция. Пендерли почина от раните си. Два месеца по-късно Бюлент Текеджи се предаде сам, след като беше обявен за международно издирване.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

До кога ще изкара новият кабинет?

  • До напролет 35%
  • Ще изкарат цял мандат. Силата на промяната е несломима 31%
  • Не ме интересува, само да си вършат работата и да овледят инфлацията, че джобът ми се продъни 24%
  • До две години ще се изпокарат и кабинетът ще падне 10%

Начална дата: 17.12.2021 @ 10:52 | Крайна дата: 17.01.2022 @ 12:00

Зареждане ... Зареждане ...