Quantcast
Новини Пловдив » България » “Стандарт“ спира хартиеното си издание, ще излиза само в петък
България Важно Медии

“Стандарт“ спира хартиеното си издание, ще излиза само в петък

Не се възнасяме. Напротив – възкръсваме в нета, твърдят от медията, известна със забавянето на заплати и напускащи на талази журналисти

Вестник „Стандарт“ спира хартиеното си издание и то ще излиза само в петък. От медията, известна с това, че не плаща на журналистите с месеци, в резултат на което те масово напускат, обясниха, че с това решение „навлизат ударно в интернет“.

На хейтърите, които още тази сутрин ще възкликнат с облекчение: „Стандарт“ издъхна, ще кажем, че не се възнасяме. Напротив – възкръсваме в нета. Спокойно, не се правим на велики. Признаваме, че избрахме този ход, защото искаме да се запазим като истинска медия. А в момента у нас това е непостижимо за печатно издание, което не е на хранилка. Както казва народът – който плаща, той поръчва музиката. „Стандарт“ беше първият вестник, в който журналистите станаха и негови собственици. Взехме акциите през февруари, но за съжаление заедно със задълженията. Свободата струва скъпо! И това не е клише – изпитахме го на гърба си. Последните 8 месеца бяха най-трудните в живота ни, а повярвайте – за хора, врели и кипели над 25 години в професията, сме видели и две, и двеста“, пише в редакционното съобщение за промяната.

Спирането на хартиеното издание на „Стандарт“ е пореден удар по журналистиката в България, но претенциите, че вестникът под ръководството на Славка Бозукова е свободна медия, са силно преувеличени. Заглавия от типа „Премиерът и кортежът му помогнаха в катастрофа край Ямбол“ и „Премиерите на Франция и Холандия благодарят на Бойко“ не се нуждаят от коментар. Нито пък снимките от първа страница на Славка Бозуков с Бойко Борисов.

Просто понякога въпросът е не дали си на хранилка, а колко голяма е хранилката. И колко големи са хранителните ти нужди.

Още по темата

Оля Ал-Ахмед пред Plovdiv-Press: Колеги плачеха от глад, а Славка им подхвърляше 50-100 лева

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...