Новини от Пловдив Прес » Бизнес » Ryanair отложи с месец доплащането на ръчния багаж
Бизнес Портфейл Посоки Свят

Ryanair отложи с месец доплащането на ръчния багаж

Нискотарифната авиокомпания Ryanair пуска един месец „гратисен период“ за новата политика за ръчен багаж, която трябваше да влезе в сила от началото на ноември, пише Independent.

Авиопревозвачът официално промени правилата си за ръчен багаж, изискващи допълнително плащане от пътуващите, които искат да вземат повече от една малка чанта (най-често с размерите на дамска чанта) заедно с тях в кабината.

„Нашата нова политика за ръчен багаж влезе в сила вчера, но ние даваме един месец гратисен период, в който клиентите да свикнат с новите правила“, пишат в обръщение до медиите от компанията.Ryanair въведе нова политика за ръчния багаж, която вече ще таксува пътниците, ако те искат ръчния си куфар или подобна по големина чанта в кабината. Досега компанията допускаше безплатно чанти, които не надвишават 10 килограма или размери 55x40x20 см в кабината.

Ryanair твърди, че промените ще помогнат за намаляване на закъсненията на полетите и ще предоставят по-евтина опция за чекиран багаж. На сайта си авиокомпанията пише, че политиката за маркиране на ръчен багаж, който не може да се побере в кабината, ще приключи.

Пътуващите с приоритетно настаняване, което според авиокомпанията в момента представлява около 30% от клиентите, могат да продължат да носят със себе си 2 безплатни чанти в кабината (малка чанта и ръчен багаж). Цената на „Priority Boarding” излиза по-евтино от таксата, която трябва да платите за допълнително багаж, но според авиокомпанията някои пътници ще предпочетат да плащат повече за още една чанта.

 

Още по темата

Край на безплатния ръчен багаж в Ryanair

Коментари

Коментари

VisVitalis
Хотел-ресторант Одеон VisVitalis

Категории

Харесайте ни в Facebook

Facebook Pagelike Widget

Времето

Анкети

Альоша или Левски на Бунарджика?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...
Close
error: Правата запазени!