Quantcast
Новини Пловдив » България » Джамбазки: Пактът за миграция на ООН е опасен за Европа
България Важно Политика

Джамбазки: Пактът за миграция на ООН е опасен за Европа

Евродепутатът и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки обяви, че над Европа надвисва нова опасност – Глобалният пакт за миграция на ООН, като позицията му е по повод заявките, че България ще подкрепи документа в Мароко през декември.

„Глобалният пакт за миграцията предизвиква сериозни тревоги и основателни опасения. Под табелата „легална миграция“ се отваря широко вратата на милиони ислямисти и икономически мигранти, които ще залеят Европа“, предупреждава националистът.

По думите му, географското положение на България ни задължава да бъдем особено внимателни към подобни документи.

„Приемането на Глобалния пакт би довел до катастрофални последици за българската държава. Той ще задължи България поради геополитическото ѝ положение да създаде пътища за редовна миграция“, изтъква Джамбазки.

Нещо повече, според него предвид заложените изисквания „всяка една страна ще трябва „задължително да приема, осигурява и гарантира всеки един бъдещ мигрант“ и съответно социалната ни система би рухнала“, като дори се предвиждало тези от тях, които нямат лични документи, да получават такива от приемащата държава и автоматично да могат да се ползват с правата на всеки български гражданин.

„Подобен документ, който облечен под формата на юридически необвързващ пакт, заплашва подмяната на етническия състав както на българската държава, така и на цяла Европа“, допълва евродепутатът.

По думите му, с безпроблемното предоставяне на нови лични документи за самоличност на мигрантите се застрашава международната сигурност и широко се отварят вратите за нова вълна от терористични атаки.

Джамбазки настоява, че позицията, която българската държава следва да заеме, е отново същата като на Унгария, която отказа да подпише подобен документ.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

  • Не, в парламента ще влязат същите политически сили и ситуацията ще е орел, рак и щука 38%
  • Да, 47-ият парламент ще успее да излъчи стабилно мнозинство и редовно правителство 26%
  • В парламента ще влязат още малки формации и положението ще стане още по-лошо 19%
  • Не ме интересува, писна ми от избори! 17%

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...