Новини от Пловдив Прес » Свят » ФСБ разкри, че е спряла ужасяващи атентати с дронове на Мондиала
Свят Спорт Спорт Важно

ФСБ разкри, че е спряла ужасяващи атентати с дронове на Мондиала

Руската Федерална служба за сигурност е предотвратила опити за терористични атентати с използването на дронове по време на Световното първенство по футбол, пише блиц. Това съобщи нейният ръководител Александър Бортников на международен форум в Москва по въпросите на сигурността, предаде.

Бортников съобщи още, че са били разкрити 7 групировки, които планирали нападения срещу чуждестранни футболни запалянковци. Той каза също, че подобни опити е имало не само по време на световното, но и при организацията на други „масови политически и спортни мероприятия“.

По думите му, безконтролното разпространение на дронове крие опасността от използването им за целите на терористите. „Според нас за оперативната неутрализация на тази опасност е необходимо да се пристъпи към съвместното разработване на основите на нормативно-правна регулация при използването на дронове“, посочи Бортников пред събралите се на форума участници от 80 държави. В Русия вече са в сила по-строги правила при използването на безпилотни летателни апарати. Преди две години беше решено всички дронове с тегло над 250 грама задължително да бъдат регистрирани.

Коментари

Коментари

VisVitalis
Хотел-ресторант Одеон VisVitalis

Категории

Харесайте ни в Facebook

Facebook Pagelike Widget

Времето

Анкети

Альоша или Левски на Бунарджика?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...
Close
error: Правата запазени!