Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Решено: Площад „Централен” ще е комбинация от гранит и земелрок
Важно Градът

Решено: Площад „Централен” ще е комбинация от гранит и земелрок

Ваня ДРАГАНОВА

Настилката на площад „Централен“ в Пловдив ще е комбинация от гранит и бетонни блокчета земелрок. Това гласуваха преди минути общинските съветници, предава репортер на ПловдивПрес.

Както ПловдивПрес вече писа, това ще оскъпи проекта с 4 733 000 лв. Така стойността на целия ремонт заедно с реконструкцията на подлеза на „Гладстон“, паркинга пред „Тримонциум“ и подстъпите ще излезе 18 млн.- лв.с ДДС.

Предложението съветниците да се спрат на смесения вариант, защото е съгласуван с НИНКН, направи председателката на групата на Реформаторите Пепа Деведжиева. Подкрепи я Георги Колев от ЗС „Ал. Стамболийски“.

Така до гласуването на вариантите да се използва само бетон, или само гранит не се стигна. Полагането само на гранитни плочки би струвало  7 166 000 лв., което е над 50 на сто от първоначалната стойност на проекта от  10 229 943,18 лв., а по закон при спечелена поръчка възложителят има право да оскъпява до 50%.

Според приетия вариант с гранит ще бъде настлано пространството над двете основни антични улици и агората, а останата част от площада ще бъде изпълнена със земелрок.

Допълнителните 4,7 млн. лв. ще бъдат заложени в бюджета за догодина, краен срок за довършването на площада засега не може да бъде посочен. Подлезът на „Гладстон“ пък ще е готов чак през март, защото се наложило да се сменят цели пана и посоченият срок – краят на ноември, се оказал невъзможен.

Още по темата

Дилемата гранит или бетон на пл. „Централен” има цена – 2,4 млн. лв.

Как ще изглежда площад „Централен” след ремонта СНИМКИ

Разкостиха Иван Тотев за площад „Централен“ (ФОТОГАЛЕРИЯ)

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...