Quantcast
Новини Пловдив » Общество » Градина на толерантността създават заедно различните етноси в Пловдив
Общество Пловдив

Градина на толерантността създават заедно различните етноси в Пловдив

Седем дървета като символ на мирното съжителство на различните народности в Пловдив ще бъдат засадени в центъра на града на Международния ден на толерантността 16 ноември. Първата етно градина в града под тепетата се създава по идея на Кристиан Ангелов и приятелите му от младежката организация  нa “Шалом” в Пловдив. Инициативата на Фондация “Заедно” се осъществява със съдействието на кмета на район “Централен” Георги Стаменов, еколозите от районната администрация и “Паркове и градини”.

В засаждането на дърветата ще участват  деца от различните общности – арменска, българска, еврейска, италианска, руска и турска. Сред тях са Мирела Калчева и Ичо Динков – дванайсетокласници от СУ „Св. Софроний Врачански“, които работят по проект за религиозна и етническата толерантност по програма ЕРАЗЪМ+; Джорджо Кристиано (12 г.) от училище “Алеко Константинов”; ученици от „Адраха колеж“; Едуард Агопян, студент във ВТУ “Тодор Каблешков”; Гюлназ Ибиш и Денис Мустафов oт СУ „Св.Константин-Кирил Философ“; Владислава Аксенова (17 г.) от гимназия “Класик” и Данаил Рижов (15 г.) от ЕГ “Иван Вазов”.

Седмото дърво ще е символ на всички останали етноси,  чиито живот, култура и история, са свързани с най-стария жив град в Европа. Засаждането на градината символично се свързва и с предстоящото обновяване на Дондуковата градина в центъра на града, която е едно от любимите места за разходка и отдих на жителите в историческия център на Пловдив.

Събитието в петък е от 10,30 ч. на площада пред Дома на младоженците, до Паметника на благодарността.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

  • Не, в парламента ще влязат същите политически сили и ситуацията ще е орел, рак и щука 38%
  • Да, 47-ият парламент ще успее да излъчи стабилно мнозинство и редовно правителство 26%
  • В парламента ще влязат още малки формации и положението ще стане още по-лошо 19%
  • Не ме интересува, писна ми от избори! 17%

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...