Новини Пловдив Прес » Случка на деня » Градина на толерантността засадиха в „Централен“ СНИМКИ
Случка на деня

Градина на толерантността засадиха в „Централен“ СНИМКИ

„Градина на толерантността“ беше открита в Пловдив. Представители на различни общности в града, кметът на район „Централен“ Георги Стаменов, служители на райони и граждани засадиха първите седем лагерстремии.

Инициативата е на фондация „Заедно“ с организатор Лалка Златанова. В символичното засаждане по повод Деня на толерантността се включиха деца и възрастни от арменската, българската, еврейската, италианската, руската и турската общности.

„Седемте дървета са символ на мирното съжителство на различните народности в Пловдив. Всяка общност има своя лагерстремия, като специално посаждаме седмата всички заедно,“ коментира Лалка Златанова. В засаждането на дърветата участваха и деца, сред които Мирела Калчева и Ичо Динков от 12. клас в СУ „Св. Софроний Врачански“. Те работят по проект за религиозна и етническата толерантност по програма ЕРАЗЪМ+.

Кметът на „Централен“ Георги Стаменов пожела на пловдивчани да поддържат традициите на града, който „е пример за толерантност от векове.“ „Мирното съжителство и разбирателството между народите са от основно значение за обществото, в което живеем, както и за развитието на поколенията,“ добави той. Заслуга за реализацията на Градината имат ОП „Градини и паркове“ и отдел „Екология“ на район „Централен“.

Коментари

Коментари

VisVitalis

Категории

Харесайте ни в Facebook

Facebook Pagelike Widget
Хотел-ресторант Одеон VisVitalis

Времето

Анкети

Парк или Ритейл парк да има върху 20 дка в Западен зад новата църква?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...
Close
error: Правата запазени!