Quantcast
Новини Пловдив » Бизнес » В Брестовица слагат масово медицински маски, за да заявят позиция
Бизнес Регион

В Брестовица слагат масово медицински маски, за да заявят позиция

Жителите на Брестовица няма да се примирят с откриването на кариера в землището на селото. Те вече изразиха гласно че ще се бунтуват докрай, за да успеят да запазят домовете и улиците си чисти, което няма как да се случи, ако сондажите на фирмата стартират.

Брестовичани измислиха нов начин на протест. Те ще се съберат утре от 14:00 часа на стадиона в селото, научи Plovdiv-Press.bg. Нестандартното е, че всички ще бъдат с медицински маски, символизиращи желанието им въздухът в родопската яка да не бъде замърсяван от камиони, тежка техника и химически препарати.  С маски ще бъдат и футболистите докато излизат на терена преди първия съдийски сигнал на мача ФК Брестовица – Лидер (Ягодово). Инициативата добива популярност и чрез Фейсбук страницата на селото, в която членуват почти 2000 души.

Припомняме, че Брестовица е сред най-големите села в пловдивска област, а и в България. Винената столица трябва да си остане такава, а не да се превръща в строителна площадка, смятат всички, свързани с малката Америка, както е известно селото.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...