Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Речено-сторено! Брестовица падна на футбол, но се озъби на скандален план
Важно Регион Спорт Спорт Важно

Речено-сторено! Брестовица падна на футбол, но се озъби на скандален план

Стефан ТАШЕВ

Жителите на Брестовица доказаха, че си държат на думата. Хората от винения рай на България посетиха масово мач на местния футболен отбор. По-интересното бе, че го сториха с децата си, а повечето от зрителите бяха с медицински маски в знак на протест.

Интересният подход е пореден опит на брестовичани да демонстрират, че няма да се примирят с изграждането на кариера в землището на селото. Те смятат, че фирмата концесионер ще превърне Брестовица от добро местенце за живот и отглеждане на деца – в ад от прахоляк и последващи болести.

В инициативата под надслов „Искаме да спортуваме, а не да болдедуваме“ се включиха и футболистите на домакините. „Винарите“ също сложиха медицински маски и се появиха с тях на терена преди първия съдийски сигнал в мача срещу Лидер (Ягодово). Ръководството на ФК Брестовица се бе погрижило момчетата да издигнат транспарант – „НЕ НА КАРИЕРАТА“.

За съжаление на феновете, домакините претърпяха поражение с 0:2, което никой не очакваше. До момента Брестовица се движи добре в областната си група и има повече победи, отколкото загуби.

Plovdiv-Press научи от бунтуващи се брестовичани, че са входирани цели 23 сигнала срещу сондажните намерения. До момента обаче резултат няма. Хората са притеснени, че зад компанията-концесионер „Бултем“ ООД (по документи дружеството се води на Гергана Василева и Венцислав Гиритлиев) стоят интереси на човек с високопоставени във властта приятели, тъй като каквито изисквания е имал са били удовлетворени. Кой е той засега не става ясно. Опитите им да достигнат до истинския собственик на фирмата не се увенчават с успех.

По описанието на компанията в Търговския регистър – тя се занимава с електроника и компютърни услуги. Тя няма задължения към НАП, макар че е създадена в далечната вече 2006 година.

Брестовичани обаче са категорични. Няма да спрат дотук и ще поведат кръстоносен поход срещу сондажите, ако воплите им не бъдат чути.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...