Quantcast
Новини Пловдив » България » Сакскобургготски: Предсрочните избори не трябва да ни плашат
България Политика

Сакскобургготски: Предсрочните избори не трябва да ни плашат

Предсрочните избори са съвсем нормална практика. Сега се прибрах от Великобритания и там може да се случи, и в Испания също се говори. Това не бива да ни плаши, то е част от демократичните процеси, заяви в София Симеон Сакскобургготски. „Разбира се, за предпочитане е мандатите да са си цели, допълни царят.

И обясни, че няма да дава себе си за пример, но правел констатация, че неговото правителство и това на Станишев, а преди това и на Костов, са изкарали пълни мандати. Запитан защо според него нито едно правителство след това не е изкарало пълен мандат, царят обясни, че за сметка на това има премиер, който повтаря мандата си, което не се е случвало в най-новата ни история, съобщи „Канал 3“.

България не е единствената страна, където има оставки, това се случва и в по-зрели и стари демокрации и не заслужава да се коментира много. Но, когато има нещо, което може да прозвучи като нестабилност, това се отразява винаги в чужбина. Затова трябвало да има поглед и навън, за инвестициите. Капиталът търси спокойствие, предсказуемост и система, която да е изрядна, каза още царят.

И обясни, че не трябва да гледаме на нещата в момента и на парче, а да се гледа в перспектива, да се разбере какви ще са ходовете.

Симеон отказа да коментира дали ще има или не разговор между президента и премиера като обясни, че това са технически въпроси. Но винаги, когато има желание за диалог от двете страни, нещата се преодоляват в името на доброто на страната.

Запитан дали трябва да има президентска република, царят напомни, че решението е свързано със свикване на ВНС.

Царят дойде в София да валидира марка с лика на баща си Борис III по повод 100 г. от възкачванито му на престола. Заедно с него печатът натиснаха транспортният министър Росен Желязков, шефът на пощите Деян Дънешки и шефът на Съюза на филателистите Спас Панчев.

Важното е да се помни историята, да се гордеем с нея и да я уважаваме. Често съм го казвал, макар да оставам глас в пустинята, че ако нямаме ясна представа за миналото си или го изопачаване според предпочитания и убеждения, трудно е да мислим за бъдещето, защото няма на какво да се опрем, коментира Симеон.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПП ВОЛЯ ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...