Quantcast
Новини Пловдив » Образование » Инчев награди ученици от „Южен“, изработили еко робот от капачки
Образование Пловдив

Инчев награди ученици от „Южен“, изработили еко робот от капачки

Над 100 ученици от район „Южен“ се включиха в конкурса за изработка на изделие от опаковки на тема: „Отпадъците оживяват“. Еко робот, карта на България изработена от капачки, снежен човек, вятърна мелница и още много други творби украсиха коридора на кметството в „Южен“, а комисия определи най добрите от тях. Днес  районният кмет Борислав Инчев награди децата.

„С направените творби от картон, капачки и различни опаковки децата още веднъж ни показаха своето екологично мислене. Надявам се, че не само за този конкурс ще намаляваме отпадъците и постепенно ще се променя съзнането ни в името на природата“, коментира Борислав Инчев.

Конкурсът е едно от събитията, които администрацията на „Южен“ реализира във връзка с отбелязването на Европейска седмица за намаляване на отпадъците.

На 19 ноември в заседателната зала на кметството ученици от ОУ „Яне Сандански“, СУ „Константин Величков“ и СУ „Св. К. Кирил Философ“ представиха свои презентации на тема: „Заедно за един по чист свят“.  Ден по-късно  беше организирано посещение на завода за преработка на отпадъци в село Шишманци с ученици от училищата в района.

На 21 ноември ученици от 5 клас в СУ „Константин Величков“ изработиха чрез Лего елементи проекти на тема: „Как да намалим отпадъците“. Децата направиха инсталации за пречистване на въздуха и реката.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...