Quantcast
Новини Пловдив » Важно » ВИДЕО/СНИМКИ 50 протестират в Пловдив, 50 полицаи ги пазят
Важно Градът

ВИДЕО/СНИМКИ 50 протестират в Пловдив, 50 полицаи ги пазят

Протестиращите тръгнаха по Главната към Пешеходния мост и призоваваха хората да се присъединят към тях. КАДРИ: ПловдивПрес
Протестиращите тръгнаха по Главната към Пешеходния мост и призоваваха хората да се присъединят към тях. КАДРИ: ПловдивПрес

ПловдивПрес

Около 50-ина души се събраха пред общината предиобед за протеста в Пловдив днес. Само една дама се появи в началния час към 11, а петнайсетина минути по-късно групата набъбна до двайсет. В същото време рйонът беше отцепен от над 50 полицаи, като зад общината в готовност беше паркиран бус на спецчастите. Отделно моторизирани униформени също бяха на разположение.

Млад мъж, малко над трийсетте, се възмущаваше от рехавата група, за да увеличи присъствието той сам тръгна, наметнат с трикольора по Главната с наръч знамена в ръката, и започна да ги раздава, като призоваваше хората да се присъединят към митингуващите. Протестиращите трескаво започнаха да звънят по телефоните и да приканват близки и познати да дойдат пред общината. Към 11,30 групата набъбна на 50, млад татко се включи с детенце на около 3 годинки, закичено с очила на елхички и с трикольорче в ръката.

„Хайде, Пловдив, излагаме се, спите, пловдивчани“, провикна се един от организаторите.

Да протестира дойде и бившият общински съветник и отявлен монархист Атанас Папаризов. Пред камерата на ПловдивПрестой обясни защо протестира – срещу корупцията, безхаберието, ниските заплати. Не може някакъв п…раз да ми казва какво да правя, възмутено изреди Папаризов (виж видеото).

Един от лидерите на протеста троснато се обърна към фоторепортерите с настояване да не снимат малкия брой протестиращи, защото „така излагате града си. Аз не съм оттук, но вие се излагате“, обясни човекът.

След кратка оперативка колоната тръгна на шествие по Главната улица и се омеси с неделното множество. В челните редици се вееха знамена, протестиращите продължиха да зоват минувачите да се присъединят към митинга. „400 хил. град, къде сте да защитите правата си“, зовяха от колоната, но видимо малко хора им обръщаха внимание.

Малко след общината група от трийсетина индийски туристи застигна протестиращите, гостите с интерес заразпитваха „What Is This?“. „This is protestar“, обясни случаен минувач, а туристите започнаха да се фотографират на фона на протестното шествие.

 

Туристическата група от Индия, която с интерес огледа протестиращите.
ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Какво мислите за изнесените в протокола от проверката на НЗОК констатации:

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...