Новини Пловдив Прес » Бизнес » Общината намалява 9 пъти цената на земята под РУМ „Родопи”
Бизнес Общество Пловдив

Общината намалява 9 пъти цената на земята под РУМ „Родопи”

След като Административният съд отмени предложената от Веселин Маневски от ГЕРБ  сделка за 2 млн. лв., сега теренът ще се продава за 223 000 лв.

Ваня ДРАГАНОВА

Община Пловдив сваля 9 пъти цената на терена под някогашния РУМ „Родопи”, чиято сграда беше превърната в клиника „Св. Анна”. Дотук се стигна, след като Административният съд в Пловдив отмени решението на Общинския съвет, в което цената на имота от 2546 кв. м е определена на 2 млн. лв. Въпросът беше разгледан на сесията на 28 юли 2016 г. и на нея по предложение на съветника от ГЕРБ Веселин Маневски определената от независим оценител стойност от 195 000 лв. беше надута до 2 млн. лв. Той се мотивира с местоположението на имота и колегите му се съгласиха. Съдът обаче отмени решението, защото излиза, че съветниците са направили собствена пазарна оценка, без да е ясно по какви критерии.

Цена от 2 млн. лв. може би е възможно да бъде достигната при наддаване, но по Закона за общинската собственост собственикът на дадена сграда има право да закупи земята под нея без търг и конкурс.

Така сега общината е поръчала нова пазарна оценка и тя е 223 300 лв. Дали собственикът на клиниката Константин Тилев ще купи парцела на тази цена, ще решават съветниците на сесията си в четвъртък.

Още по темата

Общината сваля надутата цена на земята под РУМ „Родопи“

 

Коментари

Коментари

VisVitalis

Категории

Харесайте ни в Facebook

Facebook Pagelike Widget
Хотел-ресторант Одеон VisVitalis

Времето

Анкети

Парк или Ритейл парк да има върху 20 дка в Западен зад новата църква?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...
Close
error: Правата запазени!