Quantcast
Новини Пловдив » Свят » Тераза Мей към британците: Подкрепете ме, за да има договор за Брекзит
Свят

Тераза Мей към британците: Подкрепете ме, за да има договор за Брекзит

Тереза Мей

Министър-председателят на Великобритания Тереза Мей призова нацията да подкрепи нейния проект за Брекзит в открито писмо, публикувано от водещите неделни вестници, предаде Ройтерс.
От вчера Мей е на среща с лидери на ЕС в Брюксел, за да подпише проектът за договор за излизането на острова от общността. Нейни критици обаче смятат, че проектът й не защитава британските интереси.
В откритото си писмо Тереза Мей заявява, че ще се бори с всички сили, за да убеди парламента да подкрепи споразумението. Вероятността за това обаче не е особено голяма, предвид съпротивата срещу него в нейната Консервативна партия, отбелязва Ройтерс.
„Това ще бъде споразумение в наш национален интерес, което работи за цялата страна и за всички нейни граждани, независимо дали сте гласували за или против оставането на Великобритания в ЕС“, се казва в писмото. „Искам това да бъде момент на обновление и помирение за цялата страна. Той трябва да отбележи етапа, когато завинаги се отказваме от етикетите „подкрепящ“ и „противник“ на Брекзита и се обединяваме като един народ“, добавя Мей.
Според неделните вестници различни фракции в нейната собствена партия подготвят алтернативни планове за Брекзита. Целта им е да запазят Великобритания по-близо до ЕС, ако според очакванията планът на Мей не получи подкрепата на депутатите, отбелязва Ройтерс. В. „Сънди таймс“ съобщава, че нейните близки съюзници – финансовият министър Филип Хамънд и министърката на труда и пенсиите Амбър Ръд, са подготвили свой собствен план, предаде БТА.
Резервни планове се подготвят и от двете страни на Ламанша, отбелязва в. „Телеграф“. Един от тях е за споразумение, подобно на това с Норвегия, което обаче изключва спирането на свободното движение на работници от блока – един от най-важните въпроси на референдума за Брекзита.
Лидерите на ЕС ще се срещнат днес, за да одобрят споразумението за Брекзита, съобщава Ройтерс. При пристигането си в Брюксел за преговорите с председателя на Европейския съвет Доналд Туск, Мей заяви, че въпросите за Гибралтар са били решени по конструктивен и разумен начин и британската територия се обхваща изцяло от споразумението и преходния период.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

  • Не, в парламента ще влязат същите политически сили и ситуацията ще е орел, рак и щука 38%
  • Да, 47-ият парламент ще успее да излъчи стабилно мнозинство и редовно правителство 26%
  • В парламента ще влязат още малки формации и положението ще стане още по-лошо 19%
  • Не ме интересува, писна ми от избори! 17%

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...