Quantcast
Новини Пловдив » Бизнес » КЗК глоби А1 с 804 340 лв. за злоупотреба при договаряне
Бизнес България

КЗК глоби А1 с 804 340 лв. за злоупотреба при договаряне

Надвзетите 6,09 лв. ще излязат скъпо на А1.
Надвзетите 6,09 лв. ще излязат скъпо на А1.

Комисията за защита на конкуренцията установи, че компанията „А1 България“ ЕАД е нарушила  чл. 37а, ал. 1, от ЗЗК (злоупотреба с по-силна позиция при договаряне) и наложи имуществена санкция на дружеството в размер на 804 340 лв.
Производството е образувано по искане на „Хенди-Тел“ ЕООД с твърдения за извършени нарушения по чл. 37а от страна на „А1 България“ ЕАД.

В хода на проучването по преписката е установено, че  на 22.08.2018 г. ответното предприятие е прекратило с писмено предизвестие дългосрочните си търговски отношения с „Хенди-Тел“ ЕООД, като това поведение, както и посочените основания за прекратяване, представляват действие по злоупотреба с по-силна позиция на договаряне, което уврежда интересите на „Хенди-Тел“ ЕООД като по-слаба страна в правоотношението, а така също и интересите на крайните потребители, клиенти на предоставяните от търговския представител услуги.

Вследствие на загубата на правоотношението с телекомуникационния оператор, дружеството е застрашено от цялостно прекратяване на дейността си, тъй като то оперира на ексклузивна база с „А1-България“ ЕАД  и по този начин предприятието загубва съществена част от приходите си, като продължаването на дейността на „Хенди-Тел“ ЕООД  в досегашния й вид е практически изключено.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...