Новини Пловдив Прес » Важно » Директорката на ясли в Карлово попиля медсестра от наказания за един коментар
Важно Съд и Прокуратура

Директорката на ясли в Карлово попиля медсестра от наказания за един коментар

Община Карлово отрича да дискриминира спортните клубове
Община Карлово

Ваня ДРАГАНОВА

Директорката на детски ясли „Анна Кузманова” в Карлово Николина Иванова попиля от наказания медсестра, позволила си коментар, че летният график със сборните групи ще се отрази зле на децата. Сестрата първо се сдобила със забележка за „злоупотреба с доверието на работодателя и уронване на доброто име на предприятието“, а след това и с предупреждение за уволнение за същото прегрешение. Жената потърсила правата си и с две свои решение – от 26 и 29 ноември Районният съд в Карлово отменя наказанията.

Медсестрата работила в яслите до 13 август т. г., когато била освободена. В края на юни тя и колежките й били уведомени, че през август ще бъдат сформирани сборни групи. Тази практика е  популярна по детските заведения, но в конкретните ясли това се правело за първи път. Сестрата реагирала, че първият родител, който ще се възпротиви на организацията със сборните групи, ще е синът й, защото внучето й също посещавало детското заведение. И обяснила, че децата плачат и трудно се успокояват, когато за тях се грижат хора, с които не са свикнали. После съобщила на сина си за сборните групи, той отишъл в община Карлово и се оплакал.

Директорката поискала писмени обяснения на сестрата на два пъти за постъпката й – първия път, за да й напише забележка, а втория – за да я предупреди, че я чака уволнение.

Вече в съда магистратите решават, че няма как да се приеме, че уведомявайки сина си за новия график, жената е нарушила трудовата дисциплина, защото всички родители би трябвало да бъдат информирани как ще се работи през лятото. Така двете дисциплинарни санкции са отменени, но решението подлежи на обжалване пред Окръжния съд в Пловдив.

 

Коментари

Коментари

VisVitalis

Категории

Харесайте ни в Facebook

Facebook Pagelike Widget
Хотел-ресторант Одеон VisVitalis

Времето

Анкети

Парк или Ритейл парк да има върху 20 дка в Западен зад новата църква?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...
Close
error: Правата запазени!