майонеза „Краси“
Новини от Пловдив » Важно » Директорката на ясли в Карлово попиля медсестра от наказания за един коментар
Важно Съд и Прокуратура

Директорката на ясли в Карлово попиля медсестра от наказания за един коментар

Община Карлово
Община Карлово

Ваня ДРАГАНОВА

Директорката на детски ясли „Анна Кузманова” в Карлово Николина Иванова попиля от наказания медсестра, позволила си коментар, че летният график със сборните групи ще се отрази зле на децата. Сестрата първо се сдобила със забележка за „злоупотреба с доверието на работодателя и уронване на доброто име на предприятието“, а след това и с предупреждение за уволнение за същото прегрешение. Жената потърсила правата си и с две свои решение – от 26 и 29 ноември Районният съд в Карлово отменя наказанията.

Медсестрата работила в яслите до 13 август т. г., когато била освободена. В края на юни тя и колежките й били уведомени, че през август ще бъдат сформирани сборни групи. Тази практика е  популярна по детските заведения, но в конкретните ясли това се правело за първи път. Сестрата реагирала, че първият родител, който ще се възпротиви на организацията със сборните групи, ще е синът й, защото внучето й също посещавало детското заведение. И обяснила, че децата плачат и трудно се успокояват, когато за тях се грижат хора, с които не са свикнали. После съобщила на сина си за сборните групи, той отишъл в община Карлово и се оплакал.

Директорката поискала писмени обяснения на сестрата на два пъти за постъпката й – първия път, за да й напише забележка, а втория – за да я предупреди, че я чака уволнение.

Вече в съда магистратите решават, че няма как да се приеме, че уведомявайки сина си за новия график, жената е нарушила трудовата дисциплина, защото всички родители би трябвало да бъдат информирани как ще се работи през лятото. Така двете дисциплинарни санкции са отменени, но решението подлежи на обжалване пред Окръжния съд в Пловдив.

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България
Краси

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Ще има ли правителство, или отиваме на нови парламентарни избори наесен?

  • Не, няма да има редовен кабинет 51%
  • Да, ГЕРБ-СДС ще успее да излъчи кабинет с участието на ПП-ДБ и ДПС 21%
  • Не ме интересува, и сега има правителство, което се справя 15%
  • Ще има редовен кабинет с втория мандат на ПП-ДБ, а ГЕРБ ще го подкрепи 13%

Начална дата: 03.04.2023 @ 19:35 | Крайна дата: 03.05.2023 @ 20:32

Зареждане ... Зареждане ...