Новини Пловдив Прес » Важно » Черен петък ли? Военните разпродават апартаменти за по 2-3 хил. лева
Бизнес Важно Имоти

Черен петък ли? Военните разпродават апартаменти за по 2-3 хил. лева

ПловдивПрес

Апартаменти от жилищния фонд на Министерството на отбраната се продават на цени, колкото кола на старо, показва справка в сайта на ведомството.

Със серия от решения на военния министър в цялата страна са пуснати на търг магазини, гаражи и жилища, пред които черният петък бледнее.

В офис „Пловдив“ сектор „Жилища“ например има смайващи обяви, показва сайтът на МО. Срещу 2439 лева и 57 ст. се предлага 40 квадрата апартамент във военните блокчета в село Трилистник. Жилището е на първия етаж, а кооперацията е добре поддържана. В същия блок, но на ет. 4 е свободен за продажба друг апартамет от 72 квадрата срещу 4461 лева. Има още два свободни 40 и 44 кв., съответно за 2458,05 лв и 2939,58 лв.

Право да си купят от евтините жилища имат само действащи военнни със съответния стаж, или такива, които отговарят на изискванията на Наредбата за продажба на жилища.

Не знам дали обявите са актуални, май ги разпродадоха, даже имаше кавга, обясни пред ПловдивПрес кметът на Трилистник Мирчо Петров, който е бивш военен. Семейство на действащ офицер било извадено от жилището и в него бил настанен „кадровик“, коментират в селото. Момчето служи в Крумово, жена му също е военослужещ, имат две деца, но връзкарят му взе апартамента, възмущават се в Трилистник.

„Аз моя също го купих преди много години на символична цена, за малко над хиляда лева, но такива са цените“, поясни Мирчо Петров.

Някои от продадените жилища вече се предлагат на свободния пазар, за гарсониера от 40 квадрата сега искат 20 хил. лева, проучи ПловдивПрес.

Коментари

Коментари

VisVitalis

Категории

Харесайте ни в Facebook

Facebook Pagelike Widget
Хотел-ресторант Одеон VisVitalis

Времето

Анкети

Парк или Ритейл парк да има върху 20 дка в Западен зад новата църква?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...
Close
error: Правата запазени!