Новини Пловдив Прес » Важно » Баневи изпрали над 589 млн. евро
Важно Съд и Прокуратура

Баневи изпрали над 589 млн. евро

И майката на Николай Банев Мария също била част от престъпната група

Николай и Евгения Баневи са изпрали 589 811 132 евро и 225 000 лв., става ясно от повдигнатите им обвинения, след като те бяха предадени на българските власти.

Прокуратурата ги обвини в още 6 престъпления: за ръководене от Николай Банев на организирана престъпна група и за участие на Евгения Банева в нея; за длъжностно присвояване на пари и вещи, собственост на „Полимери“ АД, „Елма“АД,“Химически завод Панайот Волов“ АД и „Топлофикация Казанлък“ АД в общ размер на 84 682 896 лв.; за избягване установяване и плащане на данъчни задължения в размер на 231 052 лв. на като управляващи „Полимери“АД, в размер на 1 515 235 лв. като управляващи на „Партнърс комерс“ ЕООД и в размер на 2 623 816 лв. като в управляващи „Елма“АД – общо 3 данъчни престъпления, и за държане на огнестрелни оръжия и боеприпаси.

Като член на престъпната група за данъчни престъпления и пране на пари ще бъде привлечена под отговорност и майката на Николай Банев Мария, съобщи зам.-главният прокурор Иван Гешев. Утре прокуратурата ще поиска постоянното задържане на Евгения и Николай Баневи под стража.

Още по темата

Евгения Банева кацна в София, минути след нея и Банев
Бивш служител на „Полимери“: Баневи разпродадоха продукция за 23 млн.лв.

Коментари

Коментари

VisVitalis

Категории

Харесайте ни в Facebook

Facebook Pagelike Widget
Хотел-ресторант Одеон VisVitalis

Времето

Анкети

Парк или Ритейл парк да има върху 20 дка в Западен зад новата църква?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...
Close
error: Правата запазени!