Новини Пловдив Прес » Пловдив » Несретен опит за подкуп на полицаи влиза в съда
Пловдив Съд и Прокуратура

Несретен опит за подкуп на полицаи влиза в съда

Окръжна прокуратура – Пловдив, внесе в съда обвинителен акт срещу 32-годишен мъж, опитал се да подкупи полицаи със 150 лв., след като бил спипан зад волана с кокаин. При това той бил с отнета за 6 месеца книжка.

На 10 септември т. г. на Околовръстния път на Пловдив двама полицаи патрулирали със служебните си мотоциклети и забелязали, че в насрещната пътна лента се движи лек автомобил „Ауди“, който криволичи по платното. Полицаите разпоредили да спре, след като подали звуков и светлинен сигнал. Автомобила шофирал мъж с инициали Г. К.  Служителите на реда поискали шофьорската му книжка, но той им дал само личната карта и те установили, че свидетелството му за управление било отнето по съдебен ред. Полицаите му съобщили, че ще свалят регистрационните табели на колата, и започнали да пишат акт. Водачът ги помолил да се направят, че не са го виждали, защото колата му трябвала ежедневно. На Г. К. била взета проба с техническо средство за наркотични вещества, която  показала, че шофира след употреба на кокаин. Тестът за алкохол бил отрицателен. Служителите продължили да пишат акта, като през това време обвиняемият отишъл до тях и пъхнал под папката, поставена на мотоциклета, сумата от 150 лева, увити в сгънат хартиен лист.  

Служителите на реда не взели парите, задържали обвиняемия и се обадили на дежурния разследващ полицай.  При извършено претърсване в автомобила в черен калъф за очила били открити множество пликчета с наличен по тях бял прах, който според заключението на физико-химическата експертиза е амфетамин.

Коментари

Коментари

VisVitalis

Категории

Харесайте ни в Facebook

Facebook Pagelike Widget
Хотел-ресторант Одеон VisVitalis

Времето

Анкети

Парк или Ритейл парк да има върху 20 дка в Западен зад новата църква?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...
Close
error: Правата запазени!