Новини Пловдив Прес » България » Проливен дъжд отнесе част от оградата с Турция
България

Проливен дъжд отнесе част от оградата с Турция

Оградата по границата с Турция пак падна. Участък от около 30-40 метра от оградата е отнесен, работи се по възстановяването ѝТова коментира лидерът на НФСБ Валери Симеонов, чиято кауза като вицепремиер беше именно преградното съоръжение.

Снимките разпространи Николай Цонков от БСП. Лидерът на НФСБ  призна, че те са истински. Разрушеното място било в дълбок дол. Инцидентът станал след проливен дъжд.

Това струпване и стичане на огромни количества вода е предизвикало повличане на чакъл, дървета, отнасяне на пътища и отнасяне на тази част от оградата, обясни Симеонов.

Оградата не е направена около „Александър Невски“ на жълтите павета, а на изключително насечен терен и вече се работи по възстановяването, каза още той.

Във връзка с информация за нарушение по целостта на Временното- възпрепятстващо съоръжение по границата с Република Турция и възникналите по този повод въпроси, Областна администрация Бургас информира следното:

Работи се по отстраняване на щетите върху Временното-преградно съоръжение, причинени вследствие на обилни валежи, паднали в района на Малко Търново на 28-29.11.2018 година. Огромното количество вода, земна, листна и дървесна маса и камъни, са повредили малък участък от общо 127-те км. преградно съоръжение на територията на област Бургас. Областна администрация Бургас има подписан договор с фирма, която отговаря за поддръжката на граничното съоръжение. Същата незабавно е стартирала работа по възстановяване на засегнатия участък. Докато текат ремонтните дейности сигурността е обезпечена

Коментари

Коментари

VisVitalis

Категории

Харесайте ни в Facebook

Facebook Pagelike Widget
Хотел-ресторант Одеон VisVitalis

Времето

Анкети

Парк или Ритейл парк да има върху 20 дка в Западен зад новата църква?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...
Close
error: Правата запазени!