Новини Пловдив Прес » България » Пълна проверка на завод „Арсенал“ след откритите оръжия и боеприпаси
България

Пълна проверка на завод „Арсенал“ след откритите оръжия и боеприпаси

Пълна проверка започва на завод „Арсенал” след акцията на ГДБОП и Специализираната прокуратура, при която бяха открити рекорден брой незаконни оръжия и боеприпаси. Разследващите ще проверяват как е било възможно картечници, автомати, пистолети и заглушители да бъдат изнасяни оттам, при това в такива мащаби, съобщи Нова телевизия.

Един от задържаните при акцията в село Габарево е Айдън Джафер. В неговия дом са открити огромно количество оръжия и боеприпаси.

Мъжът не е свързан официално със завод „Арсенал”. В досието му обаче е записано, че през 2008 година е бил арестуван, като в дома му тогава са били открити наркотици и оръжия. Според свидетели от селото жандармерия и обиски сега е имало и в този склад в Габарево.

Собственикът на склада отрича вътре да е влизала полиция. Наемателят се казвал Юлиян, бил тираджия и само той имал ключове от помещението

От казанлъшката оръжейница „Арсенал” няма официално изявление.

Според представители на завода все още няма запитване към техни експерти да направят анализ, дали заловеното при спецакцията оръжие действително е произведено при тях.

ПловдивПрес припомня, че в незаконен оръжеен склад в подземен гараж в столицата бяха открити 65 автомата „Калашников”, 37 „Скорпион”, 43 пистолета, 2 сандъка със запалки за гранати, 487 цеви, 2 пушки помпи, 14 дръжки със спусък за РПГ и 50 000 патрона.

Намерени са и 8 кг черен барут. „При евентуално възпламеняване, според специалистите, на мястото на блока е щяло да остане само дупка”, каза зам.-главният прокурор Иван Гешев.

При друга акция в Казанлъшко в бус са намерени 17 автомата „Калашников” и 15 пистолета, като всички оръжия са били със заглушители.

Още по темата

Хванаха рекорден брой оръжия. Борисов: И специалните бригади нямат толкова

Коментари

Коментари

VisVitalis
Хотел-ресторант Одеон VisVitalis

Категории

Харесайте ни в Facebook

Facebook Pagelike Widget

Времето

Анкети

Парк или Ритейл парк да има върху 20 дка в Западен зад новата църква?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...
Close
error: Правата запазени!