Начало » Бизнес » Евгения Банева кацна в София, минути след нея и Банев
Бизнес България

Евгения Банева кацна в София, минути след нея и Банев

Евгения Банева бе върната у нас с полет от Мюнхен, самолетът й кацна на летище София преди минути. Минути по-късно с полет от Франкфурт кацна и съпругът й екстрадираният Николай Банев.

Припомняме, че на 21 ноември френският апелативен съд в Ница даде съгласието за предаване на съпрузите Баневи на българските власти.

В сряда главният прокурор Сотир Цацаров съобщи, че Специализираната прокуратура ще предприеме незабавни действия, ще предяви ново актуализирано обвинение и ще нареди задържане за 72 часа на Николай и Евгения Баневи.

Семейство Баневи беше задържано във френския град Ница в края на октомври след издадена от българските власти европейска заповед за арест. Заповедта е във връзка с разследване на приватизацията на девненския завод „Полимери“, укриване на данъци, финансови машинации и сговор за престъпления в чужбина.

Зам.-главният прокурор Иван Гешев даде на 21 октомври извънреден брифинг в спецпрокуратурата по повод проверки на адреси и разпити на хора за приватизацията на „Полимери“ АД.

Баневи са задочно обвинени за длъжностно присвояване, документни измами, данъчни престъпления и пране на пари. Разследването е започнало преди около два месеца.

Коментари

Коментари

Пловдив Прес Facebook
Хотел-ресторант Одеон

Категории

Пловдив Прес в Facebook

Пловдив Прес Facebook

Времето

Close
error: Правата запазени!