Майонеза Краси
Новини от Пловдив » България » До 10 г. затвор за кражба на кола, до 6 г. – за цигари и алкохол без лиценз
България

До 10 г. затвор за кражба на кола, до 6 г. – за цигари и алкохол без лиценз

Кражбата на кола вече ще се наказва със затвор от 1 до 10 години. Това решиха депутатите, като приеха на второ четене поправки в Наказателния кодекс, предложени от кабинета. Промените предвиждат още приготовлението към кражба на автомобил да се наказва като самостоятелно престъпление. С измененията отпада възможността за налагане на алтернативното наказание „глоба“ в случаите на „противозаконно проникване в чужда кола“.

Парламентът прие и промените в НК, внесени от депутатите от ГЕРБ и Обединени патриоти, за нелегалното производство на алкохол и цигари. От 1 до 6 г. затвор и глоба от 20 до 100 хил. лева вече грози всеки, който произвежда или държи с цел разпространение алкохол, алкохолни напитки или тютюневи изделия без лиценз, решиха депутатите.

До момента НК преследваше само продажбата на нелегално произведени цигари и алкохол, но не и производството им. Така че управляващите спешно изготвиха промените, за да запушат пропуските в законодателството.

Депутатите решиха още, че и притежанието на самата техника за т.нар. нелегални цигарени фабрики, също ще се счита за престъпление.

Поправката в НК предвижда да се наказва с 3 години затвор този, който в нарушение на установения ред изготвя, държи или укрива предмети, материали или оръдия, както и технически съоръжения, за които знае или предполага, че са предназначени или послужили за изграждане на съоръжения за производство на алкохол или тютюневи изделия.

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

Защо „умря“ ремонтът на Околовръстното шосе на Пловдив?

  • Защото бившата власт, начело с ГЕРБ, заложи капан и парите за ремонти на пътища свършиха 40%
  • Защото този обект не е приоритет на новото правителство и няма да бъде финансиран скоро, както стана със свлачището над Храбрино 30%
  • Защото свършиха парите в държавата 19%
  • Въпросът е манипулация. Пловдивските депутати ще направят всичко възможно този обект да бъде финансиран с приоритет, защото е важен за развитието на Пловдив и региона. 7%
  • Заради рязкото поскъпване на строителните материали и войната в Украйна 4%
  • Не ме интересува, аз не карам по Околовръстното. 1%

Начална дата: 11.04.2022 @ 10:16 | Крайна дата: 11.05.2022 @ 10:16

Зареждане ... Зареждане ...