Новини от Пловдив » Важно » Александър Сиди пред Plovdiv-Press: Няма да допуснем в Пловдив скандалните билбордове
Важно Мнения

Александър Сиди пред Plovdiv-Press: Няма да допуснем в Пловдив скандалните билбордове

Александър Сиди
Александър Сиди

Галина ГЕОРГИЕВА

Билбордовете със снимки на прегърнати хомосексуални двойки, които разгневиха Бургас и Варна, скоро може да се озоват и в Пловдив. Проектът е в рамките на кампания за толерантност към еднополовите двойки. От фондация „Работилница за граждански инициативи“, която е координатор на проекта „Заедно за правата на ЛГБТИ в България“, финансиран с 200 хиляди евро по програмата „Права, равенство и гражданство“ на ЕК обявиха пред в. „Труд“, че това е информационна кампания, която освен Варна и Бургас, ще обхване София и Пловдив. На видни места ще бъдат поставени подобни реклами, за да стигне посланието до повече хора.

Паната изобразяват прегърнати двама мъже или жени пред обществени сгради, включително и парламента, а над тях стои надпис „Няма страшно. Това е просто любов“. Във Варна и Бургас агитационните материали вече са свалени след бурна обществена реакция.

„От ВМРО ще изпратим писмо до община Пловдив, с което ще настояваме, ако бъде сложен такъв билборд, той незабавно да бъде премахнат. Подобни агитационни платна нарушават моралните устои. В наредбата за обществения ред има текст, който забранява такъв тип неморални реклами да бъдат излагани на показ. Няма да допуснем това да се случи в Европейската столица на културата“, заяви пред ПловдивПрес депутатът от Обединени патриоти и областен координатор на ВМРО Александър Сиди.

Той е категоричен, че подобни билбордове са провокация към обществото дни преди настъпването на Коледа. „Това е удар и срещу християнските ценности. Тази малобройна общност в дръжавата се оптива да провокира обществото и да насочва внимение към себе си. Кому е нужно да демонстрираш това на билбордове? Всеки има право да прави каквото си иска в собствената си спалня, но не би трябвало да го демонстрира публично. Нека не го демонстрират по улиците на българските градове. Това е в разрез с всички морални устои, които смятаме, че трябва да бъдат висша ценност на нашето общество“, заяви Сиди.

Той призна, че и депутатите са получили в пощенските си кутии пропагандни материали за групата на ЛГБТИ .“ Изключително агресивна джендър политика в края на 2018-а. Да припомня, че годината започна с голям успях по спирането на Истанбулската конвенция. Налагането на джендър идеологията и тази нова либерална Европа, която финансира такъв тип прояви, е абсурдно. Това не е Европа, която искаме- Европа на отечеството, Европа на консервативните и християнски ценности. В Брюксел трябва да се съобразяват с това, че Европа е християнски континент. Това е поредната провокация, с европейски пари, които трябваше да бъдат насочени в по-добра посока. Какво да обясня аз на 7-годишната си дъщеря като гледа тези  билбордове? Не мисля, че мястото на такъв тип изявления е върху билбордове, поставени по улиците на българските градове“, допълни Александър Сиди.

Според него налагането по този начин на приемането на джендъризма в общестово няма да доведе до резултатите, които ЛГБТИ иска. „Тук става въпрос явно отново някой да спечели едни пари от грантове. От ВМРО призоваваме всички будни граждани да ни сигнализират, ако забележат подобни билбордове“, каза народният представител.

Още по темата

Билбордове с хомосексуални двойки разгневиха Бургас и Варна

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

InchevBorislav
PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

  • Вазова градина е най-правилното наименование. Иван Вазов е живял на съседната улица, тук е написал едни от най-забележителните си произведения. Хората са се стичали под балкона, за да го приветстват 37%
  • Както я знаят пловдивчани от създаването ѝ – Дондукавата градина. Хората са я кръстили така, защото е създадена по време на привременното управление и по препоръка на княз Александър Дондуков-Корсаков 30%
  • Не ме интересува. Нека си остане както досега без официално име – Градската градина 18%
  • Референдум. Това е най-справедливото решение. 8%
  • Капитан Бураго – Освободителя на Пловдив. Неговият паметник също е в тази градина и всяка година Пловдив му отдава почит на 16 януари, когато Бураго с отряд драгуни форсира Марица и освобождава града. 7%

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...