Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Сирак от Смолян върна изгубен портфейл с 1000 лева
Важно Регион Смолян

Сирак от Смолян върна изгубен портфейл с 1000 лева

29-годишен мъж от Смолян върна вярата в доброто у една възрастна жена. Илия Савов, който израства в дом за деца, лишени от родителски грижи, намерил портфейла на дамата с голяма сума пари вътре, но не си и помислил да го задържи.

В портфейла имало 1000 лева. Когато го видял обаче, Илия веднага се насочил към близкия магазин, за да попита дали не е на някой от клиентите или продавачите. 80-годишна жена познала портфейла си и от благодарност предложила пари на Илия. Мъжът отказал и приел само един шоколад за почерпка, съобщи Нова телевизия.

Младият мъж е категоричен, че въпреки нуждата от средства, никога не би посегнал на чуждото. „Аз може да имам 50 стотинки, както днес, в джоба, но чужди пари не бих взел никога”, казва Илия. Той живее в общинско жилище в Смолян. Започва да работи, когато е едва на 11. Днес следи за сигурността на лифта в Пампорово през зимата, а през лятото е барман и готвач на морето. Доброволец е към полицията. Мечтае да може да си купи пералня.

След добрата му постъпка, цял Смолян се гордее с него. А хора от Варна, Пловдив и София искат да му помогнат. Той пък помага, с каквото може, на децата, напускащи дома, в който е израснал.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...