Quantcast
Новини Пловдив » България » Илия Троянов: България отвън изглежда трагично, политическият елит е фалирал
България Важно Мнения

Илия Троянов: България отвън изглежда трагично, политическият елит е фалирал

„България от 1989 г. насам почти не се е развила в най-важната посока на свободата, демокрацията и истинската социална справедливост. Фактът, че 1/3 от българския народ е напуснал България или иска да я напусне, показва, че тук много хора не виждат възможност да оцелеят”. Това заяви пред Нова телевизия  писателят Илия Троянов, който живее в Германия.

Той е роден в България. На 6-годишна възраст напуска страната с родителите си. Получават политическо убежище в Западна Германия. Живял е в Кения и Индия. Прекосил е пеша Танзания. Той е бежанец, имигрант, номад и гражданин на света. Според него обаче България отвън изглежда трагично.

„Това е доказателство, че проблемите на България – корупция, концентрация на власт – политическа или икономическа, континуитета на един елит, който по-рано беше номенклатурата, сега е един вид олигархия, мафия, всички тези неща пречат на развитието в България и всички данни и всички статистики показват, че България в европейската общност е на последно място и то с доста голяма разлика спрямо Румъния”, коментира писателят.

„Българският политически елит е напълно фалирал. В срок от почти 30 години той по никакъв начин не можа да развие тази страна, а това значи, че е трябвало да се махне”, каза още Троянов.

Според него обаче българският народ е много кротък. „Има народи, като френския например, които са по-бунтовни”, коментира той.

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Одобрявате ли състава на служебното правителство?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...