Новини от Пловдив » България » КАТ: Снежната обстановка се усложнява, не тръгвайте на път
България

КАТ: Снежната обстановка се усложнява, не тръгвайте на път

Обстановката в страната се усложнява. Жълт код за опасно време и обилни валежи от дъжд и сняг е обявен за 11 области.  Първоначално кодовете за опасно време бяха обявени в 7 области, но ситуацията в страната става все по напрегната и вече кодовете важат за 11 района. Това показва справка на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Областите с предупреждение за снеговалежи са Видин, Монтана, Враца, София област, София, Перник, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Смолян и Пловдив. В тези райони ще има снеговалежи и ще се образува нова снежната покривка с дебелина между 5 и 10 см.

Жълт код за опасност валежи от дъжд е обявен в областите: Благоевград, Пловдив, Смолян, Пазарджик. По поречието на река Дунав също има условия за поледици.

От „Пътна полиция“ отправиха предупреждение към всички шофьори водачите да си останат вкъщи, ако могат да отложат пътуването си. Ако това не е възможно, да карат с повишено внимание.

На места има закъсали товарни автомобили. Създадена е организация за изтеглянето им, така че да не пречат и да затрудняват движението.

Поради обилен снеговалеж и за снегопочистване временно е ограничено движението на моторни превозни средства над 12 т по АМ „Люлин“, посока изход София, информират от пресцентъра на МВР.

Идентично ограничение е въведено по път I-6 Кюстендил – ГКПП „Гюешево“, между 10 – 56 км по автомагистрала „Тракия“, както и по дестинацията – ГКПП „Калотина“ – Сливница. Обилен сняг вали и в района на автомагистрала „Хемус“, там видимостта е намалена и заради падналата мъгла.

Още по темата

Снежна виелица в София и Северна България, ТИР катастрофира на магистралата

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

2 Comments

Click here to post a comment
PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Да се премести ли Альоша от Хълма на освободителите?

  • Не, Альоша е паметник на загиналите войни във Втората световна война 55%
  • Да, паметникът е тотем на една окупационна армия 24%
  • Това е палиативен проблем, Пловдив има много по-важни проблеми за решаване 13%
  • Въпросът трябва да се постави на широко обсъждане и референдум 8%
  • Не ме интересува 1%

Начална дата: 25.01.2024 @ 18:33 | Крайна дата: 26.02.2024 @ 8:29

Зареждане ... Зареждане ...