Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Деведжиева: Има ли двоен стандарт в разрешенията за строеж за общински съветници?
Важно Мнения

Деведжиева: Има ли двоен стандарт в разрешенията за строеж за общински съветници?

Пепа Деведжиева
Пепа Деведжиева

Питане до кмета има ли двоен стандарт в издаването на разрешения за строеж, когато става дума за общински съветници, внася зам.-председателят на Общинския съвет Пепа Деведжиева. Става дума за новата сграда на ъгъла на булевардите „Христо Ботев“ и „Цар Борис Трети Обединител“ – в началото на ул. „Богомил“, сред чиито собственици е съветникът Константин Георгиев. Тя е без гаражи, няма и подсигурени паркоместа в непосредствена близост.

„Проблемът с местата за паркиране е особено остър в Пловдив, затова не би следвало да се одобрява строежът на нови сгради, в които не са предвидени гаражи и не са подсигурени паркоместа за дълъг период от време. Още повече че нормативни ограничения за подобно нещо са заложени в Наредбата за планиране и проектиране на комуникационно-транспортната система на урбанизираните територии на Министерството на регионалното развитие и благоустройството”, мотивира се Деведжиева. При това положение за нея е трудно обяснимо как е издадено разрешението за строеж на тази сграда.

Затова и настоява да получи отговор на въпросите около одобряването на строителната документация и има ли двоен стандарт при прилагането на нормативната уредба, когато става дума за редови граждани и за общински съветници, защото на много пловдивчани се отказва преустройство на сгради, ако не е подсигурено паркомясто. И понеже в наредбата има вратичка за ползването на чужди паркинги, Деведжиева задава и още един въпрос. „Смятате ли, че посочването на частен паркинг в съседство е реална алтернатива, като е ясно, че всеки собственик на подобен паркинг утре може да реши на построи нещо друго на терена?”, гласи той.

Деведжиева очаква писмен отговор на поставените въпроси.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПП ВОЛЯ ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...