Новини от Пловдив » Бизнес » Властта предупреди бизнеса на Острова за лош Брекзит
Бизнес Свят

Властта предупреди бизнеса на Острова за лош Брекзит

Британските компании, които търгуват със страни членки на ЕС, вече трябва да започнат подготовката за лош вариант на Brexit – без споразумение за бъдещите отношения между Лондон и Брюксел след 29 март 2019 г. Това предупреждание отправи към бизнеса финансовият министър Мел Стрийд.

„Моментът е сега, призоваваме фирмите да действат. Тези, които осъществяват внос или износ с ЕС, при малко вероятния случай да няма споразумение в края на март ще трябва да предприемат определени стъпки. Те обаче трябва да го направят още сега”, заяви Стрийд.

Британската митническа служба обнови своя набор от съвети как компаниите трябва да се подготвят за твърдия Brexit. Въпросният набор беше представен още през октомври.

Вероятността споразумението, договорено от британския премиер Тереза Мей с Брюксел, да не бъде ратифицирано от британския парламент става все по-голяма с всеки изминал ден. Причината е голямото разделение, както между британските депутати, така и между министрите. Разколът се дължи на факта, че някои от тях настояват Обединеното кралство да реализира твърдия Brexit, докато други предпочитат споразумението с ЕС да бъде променено, за да е по-благоприятно за Лондон. Тъй като обаче европейските лидери не са склонни да предоговарят документа, най-вероятната възможност е Островът да се отцепи от Блока без споразумение. /ПловдивПрес

 

Още по темата

Лиъм Смит пред Plovdiv-Press: Има план Б за Брекзит, но той е най-лошият вариант

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

Покажи резултатите

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...