Новини Пловдив Прес » Бизнес » Стартират сезона на Мечи чал с безплатен лифт и големи награди
Бизнес Важно Посоки Регион Смолян Туризъм

Стартират сезона на Мечи чал с безплатен лифт и големи награди

Ски зона „Мечи чал“ ще посрещне любителите на зимните спортове днес, 22 декември сбезплатен лифт през целия ден, обявиха от „Пампорово“ АД. Официалният старт на зимния сезон ще бъде даден днес от 16 часа на площад „Олимпийски“ в Чепеларе от кметът на община Чепеларе и зам.-министърът на туризма Ирена Георгиева. Сред официалните гости се очаква да бъдат дипломати и представители на туроператорските фирми, както и представители на туристическия бранш.

За настроението на туристите и местните ще пее Росица Кирилова.

Пистите над Чепеларе закъсняха с откриването на сезона заради щети от бедствията през това лято, които се отстраняваха. От родопския град се радват, че днес ще посрещнат с отлични трасета скиорите.

Трети зимен сезон Пампорово предлага обща лифт карта за двете ски зони съвместно с Чепеларе. Всеки турист може да избира дали да си купи лифт карта за единия или другия ски център, или общо за двата в Пампорово и Чепеларе.

Връзката между двата курорта става с бусчета на 15-20 минути, които карат скиорите от 5-те долни лифтови станции в Пампорово до долна лифтова станция на „Мечи чал“. Разстоянието е 7.5 км в едната посока, а движението на бусчетата може да се следи в реално време на дигитални табла на специално изградените спирки.

Билет в двете посоки тази зима на „Мечи чал“ е 12 лв. за възрастен и 7 лева за дете от 7 до 12 години. Еднодневна лифт карта за ски зона „Мечи чал“ е 41 лв. за възрастен и 25 лв. за дете. Лифт карта за двете зони на Пампорово и „Мечи чал“ е 58 лв. за възрастен и 35 лв. за дете.

Община Чепеларе и Сдружението на хотелиерите, ресторантьорите и търговците в града обявиха, че ще черпят на откриването на сезона с топъл чай всички скиори. Първите любители на зимните спортове ще имат възможност и за участие в томбола с много награди – парични, няколко уикенда за двама, безплатно ски оборудване и др.

Коментари

Коментари

VisVitalis

Категории

Харесайте ни в Facebook

Facebook Pagelike Widget
Хотел-ресторант Одеон VisVitalis

Времето

Анкети

Парк или Ритейл парк да има върху 20 дка в Западен зад новата църква?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...
Close
error: Правата запазени!