Новини Пловдив » Важно » Записани със срс разговори пратиха полицая Караджов до живот в затвора
Важно Съд и Прокуратура

Записани със срс разговори пратиха полицая Караджов до живот в затвора

«Значи аз трябва да му осигурявам алиби, за което ми вадят душата», казва тъща му, на което жена му отговаря: „Ние всички осигуряваме“

Ваня ДРАГАНОВА

Записани със срс-та разговори между съпругата на бившия полицай Венцислав Караджов и тъща му, доказващи, че двете са му фабрикували алиби, са сред основните причини той са бъде осъден на доживотен затвор за убийството на двамата си родители.  Това става ясно от мотивите към присъдата, с която председателстван от съдия Михаела Добрева състав призна Венцислав Караджов, че на 15 май 2016 г. е убил майка си Божура и баща си Цветан, за да придобие къщата в общия им двор. Тя била построена със средства на полицая, но записана на името на баща му. После Цветан Караджов отказал да я прехвърли на сина си, Венцислав завел дела и загубил и на последната възможна инстанция дни преди убийството. Според съда тогава той взел решение да ги убие, снабдил се с пистолет, промъкнал се до дома им и застрелял Божура с 5, а Цветан с 3 изстрела.

В хода на делото тъщата на Караджов Мария Рекина твърдеше, че във фаталната вечер той не е излизал от дома си. Съвсем друго обаче е казала при един от разпитите си в края на май 2016-а.

След задържането на Караджов майка и дъщеря са записани да си казват:

Рекина: „Как може 2 дена след делото да стане това нещо и да не се усъмнят…. Като е решил да прави това нещо… какво алиби е това. Значи аз трябва да му осигурявам алиби, за което ми вадят душата.“

Каля: „Ние всички осигуряваме.“

Рекина: „Ега ти и къщата. Казах ти, зарежете я.“

Каля: „Къщата струва 300 000“.

Рекина: „Сега какво става?“

Каля: „Още нищо не става.“

А когато Каля разбира, че майка й е казала на разследващите, че Венцислав е напускал дома им във въпросната вечер, изпада в ужас.

Каля: „Какво става, ако отиде в затвора до живот. Оттук нататък какво става. Аз как ще живея, как ще се оправям сама с всичко. Все едно е мъртъв. Все едно съм вдовица. Как можа. Казахме ти: Абстрахирай се от това, което знаеш. Ще си вярваш на 100% с това, което си казала. Щеше да изтърпиш един терор. Още по-добре щеше да стане. Трябваше само нашите мисли да са ти в главата. А не те какво ти говорят. Сега те ни провалиха живота тотално. Тотално тия изроди. На 100% си го заслужават.“

Рекина: „Ще умра. Дано тая Зоя (адвокатката на Караджов Зоя Тошкова – б. р.) спаси някак положението.“

Каля: „Как  да го спаси. Ти можеше да ни спасиш. Трябваше. Станалото станало. Каквото е било, било е. Сега трябва да устискаме.

Иначе съдът признава, че доказателствата по делото са изцяло косвени – свидетели няма, не е намерен дори пистолетът, с който е извършено убийството. «Според съдебния състав тези косвени доказателства съставляват такава верига от факти, която по своята същност е непрекъсната и води до единствено възможния извод за авторство, време, място и начин на извършване на престъплението, без да е разколебана от други факти, установени по делото, и от тях се налага единствено възможният извод, че именно подсъдимият е извършил престъплението за което е обвинен”, е записано в мотивите.

След публикуването им адвокат Зоя Тошкова ще детайлизира жалбата срещу първоинстанционната присъда и предстои делото да бъде разгледано и от Апелативния съд.

Тъщата на Караджов го бранеше в съд, но от записаните разговори става ясно, че е била инструктирана от дъщеря си.

Още по темата

Дадоха на полицая Караджов доживотен затвор

Коментари

Коментари

Категории

Харесайте ни в Facebook

Facebook Pagelike Widget

Времето

Анкети

Ще отидете ли на море в Гърция?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...
Close