Quantcast
Новини Пловдив » България » Патриарх Неофит: Да отворим сърцата си, да няма никой самотен и без надежда!
България Важно

Патриарх Неофит: Да отворим сърцата си, да няма никой самотен и без надежда!

Негово светейшество Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит оглави богослуженията за Рождество Христово в патриаршеската катедрала „Св. Александър Невски“ и благослови миряните. Във всички храмове в страната беше отслужена Рождественска света литургия.

Рождество Христово поражда в нашите души неизказана духовна радост, която ни дава сили и надежда да преодоляваме предизвикателствата на нашето време. Господ Исус Христос ни посочва единствения път на спасението, от който да не се отклоняваме „ни надясно, ни наляво, а да постъпваме благоразумно във всичките си предприятия“ /Исус Навин 1:7/. Това се казва в патриаршеското и синодално послание за Рождество Христово, прочетено от църковния амвон в патриаршеската катедрала „Св. Александър Невски“ от главния секретар на Светия синод – Мелнишкия епископ Герасим.

Рождественското послание беше отправено към вярващите на празничното богослужение в патриаршеската катедрала.

В него се казва, че затова в този свят и пресветъл ден Светата Православна църква ни призовава, като подражаваме на Всещедрия и Всемилостив Бог, и ние щедро да отворим нашите сърца, и да сторим всичко, което е по силите и възможностите ни, та между нас да няма никой самотен и без надежда. Днес за всички нас се ражда Спасителят Христос Господ, Който като ни призовава да стоим непоклатно във вярата, ни учи: „Вие сте светлината на света“ /Мат. 5:14/.

Патриарх Неофит и митрополитите от Светия синод на БПЦ поздравяват всички наши духовни чеда в пределите на Родината и извън нея със светлия празник на Христовото Рождество и отечески им благопожелават здраве, духовни успехи, мир в семействата, училищата, държавните институции, та да има повече благост, търпение, добра воля и любов.

Благодатта и мирът на раждащия се днес Богомладенец, и общението в Светия Дух да бъдат с всички нас! Честито Рождество Христово, пожелават Негово светейшество и архиереите от БПЦ към всички българи в празничното си послание.

Още по темата

Честито Рождество Христово от екипа на Пловдив Прес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...