Новини от Пловдив » България » България » Политика » Българинът ненавижда политическия елит, чак е плашещо
Анализи Мнения Политика

Българинът ненавижда политическия елит, чак е плашещо

Андрей Райчев
Андрей Райчев

Българите ненавиждат политическия елит в страната, нещо повече – тази ненавист е в плашеща степен, коментира пред bTV социологът и анализатор Андрей Райчев.

Според Райчев след изпълнената със скандали 2018 година ни очаква бурна 2019 година. Още през пролетта трябвало да стане ясно дали правителството има шанс да изкара мандата си.

При всяко положение се намираме в края на една политическа епоха, тълкува той.

Според социолога президентът Румен Радев не може да бъде обединител на народа. Райчев посочи и че скандалите от изминалата година са довели ГЕРБ до непозната до този момент ситуация. Партията на премиера Борисов „доиграва“ – не е в настъпление, а в отбрана.

„Постарому започнаха да сочат другите, това показва много голяма слабост“, категоричен е Райчев.

Райчев: Евроизборите ще изиграят ролята на предсрочни избори, ще премерят политическата ситуация.

ГЕРБ имали шансове за пълен управленски мандат само при категорична победа на изборите за Европейски парламент през май 2019 година.

При патриотите пък проблемите били още по-големи.

„Тази коалиция се е разпаднала в дълбочина, преди година и половина се разпаднаха, когато взеха различна позиция по руския въпрос. Те са временно заедно, въпросът е докога“, сигурен е анализаторът.

Предстоящите избори били и „последен валс“ за готвения от шоумена Слави Трифонов политически проект. Трифонов или щял да се яви на евровота, или нямало да се явява изобщо на избори, защото местните избори през есента не били подходящи за дебют на нов политически проект.

Райчев коментира и речта на почетния лидер на ДПС Ахмед Доган, който заяви, че България не се нуждае от предсрочни парламентарни избори, а от програмно правителство с участието на всички парламентарни партии. Според събеседника идеята на Доган може да се реализира в комплект с подкрепа на президентски избори.

Относно БСП Райчев анализира, че левицата винаги е страдала от липса на ярки играчи – още от времето на Лилов и Луканов.

Сега силните социалисти били трима плюс една млада жена – това били Румен Радев, Мая Манолова, Корнелия Нинова и Крум Зарков. Според него в момента те просто не работят в синхрон.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

Покажи резултатите

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...