Новини от Пловдив » Свят » Путин: 2019-а пускаме на въоръжение хиперзвуковите ракети „Авангард“
Свят Технологии

Путин: 2019-а пускаме на въоръжение хиперзвуковите ракети „Авангард“

Владимир Путин
Владимир Путин

Руското министерство на отбраната осъществи изпитания на хиперзвуковата ракета „Авангард“, завършили с пълен успех и потвърдили всички нейни тактико-технически характеристики. Това заяви на правителствено заседание руският президент Владимир Путин, цитиран от ТАСС.

Путин посочи, че хиперзвуковата система „Авангард“ ще постъпи на въоръжение в руските въоръжени сили още от следващата година.

„През 2019 г. на въоръжение в руската армия ще постъпи новата междуконтинентална стратегическа система „Авангард“, ще бъде разгърнат такъв полк в състава на Стратегическите ракетни войски“, каза руският президент Владимир Путин.

Днешното изпитание е било осъществено от ракетната база в Домбаровски в южната част на планината Урал, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА. Кремъл заяви, че ракетата успешно поразила целта си, която се намирала на полигона Кура на полуостров Камчатка (на разстояние от 6000 км).

Според руското президентство руският държавен глава лично е наблюдавал изпитанието на „Авангард“ от контролната зала на министерството на отбраната.

Путин беше споменал „Авангард“ сред поредица нови ядрени оръжия, представени от него през март, за които заяви, че не могат да бъдат прехващани.

По думите му „Авангард“ може да излети в атмосферата 20 пъти по-бързо от скоростта на звука. „Движи се към целта като метеорит, като огнено кълбо“, каза Путин.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Да се премести ли Альоша от Хълма на освободителите?

  • Не, Альоша е паметник на загиналите войни във Втората световна война 55%
  • Да, паметникът е тотем на една окупационна армия 24%
  • Това е палиативен проблем, Пловдив има много по-важни проблеми за решаване 13%
  • Въпросът трябва да се постави на широко обсъждане и референдум 8%
  • Не ме интересува 1%

Начална дата: 25.01.2024 @ 18:33 | Крайна дата: 26.02.2024 @ 8:29

Зареждане ... Зареждане ...