Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Славчо Атанасов: Тотев да преосмисли решението си и да отвори „Цар Борис Трети”
Важно Мнения

Славчо Атанасов: Тотев да преосмисли решението си и да отвори „Цар Борис Трети”

slav40-atanasov, plovdiv-press.bg, novini-plovdiv
Славчо Атанасов

Славчо Атанасов, народен представител от „Обединени патриоти” и кмет на Пловдив в мандат 2007-2011 г

Обръщам се към г-н Иван Тотев като към колега и го призовавам да преосмисли решението си със затварянето на ключовия за Пловдив булевард „Цар Борис Трети Обединител”. От това решение всички сме потърпевши – и гражданите, и управляващите. Днес се видя, че градът е напълно блокиран – тотален хаос, километрични задръствания, изнервени водачи на автомобили и пътници.

Да, важно е, Пловдив да открие подобаващо домакинството си на Европейска столица на културата. Но е важно и това да стане като се осигури нормалното функциониране на града ни. А днес се видя, че това не е така. Положението на транспортна блокада, не може да продължи до 17 януари. Сега все още са празнични дни – много хора са слели почивките си и не са в Пловдив, учениците не са на училище. Какво ще стане след 2 януари? Когато хората са завърнат на работа? Когато учениците тръгнат на училище?

Затварянето на стратегически за движението на града булевард вреди както на гражданите, така и на бизнеса. Не само това – дори и при нормални условия, въздухът в Пловдив е един от най-замърсените в страната. Замисляме ли се при тези километрични опашки от автомобили днес какво дишаме?
Призовавам областният управител и КАТ също да се намесят съобразно правомощията си. Така, че да не се стига на практика до блокада на движението в града.

Отново ще повторя – тук не става дума за противопоставяне, а за намирането на общо добро решение. Днешният ден показа, че имаме нужда от това решение. И г-н Тотев има алтернатива – може да премести изграждането на арката и откриването на Европейска столица на културата пред паркинга на хотел „Тримонциум”, например. Може да го направи на паркинга пред зала „Колодрума”. Или на Гребната база.

Където и да го направи – пловдивчани ще отидат, защото за всички нас откриването на Европейска столица на културата е знаменателно събитие. Но, ако го направи на тези места, ще избегне затварянето на ключов булевард и на практика блокирането на града. Така, както би направил един добър управленец.

Още по темата

А кой ще каже откъде минават маршрутките при новата схема?

СНИМКИ Затварянето на бул. „Цар Борис III“ блокира Пловдив

„Цар Борис Трети“ затворен от сутринта, монтират табелите по „Кап. Райчо“ по обяд

В градския транспорт: Накъде отиваме?

Въвеждат нова организация на движението за откриването на Пловдив 2019 (КАРТА)

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

До кога ще изкара новият кабинет?

  • До напролет 35%
  • Ще изкарат цял мандат. Силата на промяната е несломима 31%
  • Не ме интересува, само да си вършат работата и да овледят инфлацията, че джобът ми се продъни 24%
  • До две години ще се изпокарат и кабинетът ще падне 10%

Начална дата: 17.12.2021 @ 10:52 | Крайна дата: 17.01.2022 @ 12:00

Зареждане ... Зареждане ...