Quantcast
Новини Пловдив » България » Патриарх Неофит: Божията десница да ни води и през 2019-а
България Култура Мнения

Патриарх Неофит: Божията десница да ни води и през 2019-а

Негово светейшество Неофит, Патриарх Български
Негово светейшество Неофит, Патриарх Български

Българският патриарх Неофит благослови народа с настъпването на Новата 2019 г. В Патриаршеско обръщение, публикувано на страницата на Светия Синод, Негово Светейшество пише:

„Да бъде благословено и прославено името Господне, да бъде благословена и нашата скъпа Родина България за слава Божия и за доброто и благопреуспяването на обичния ни православен народ! Божията милост и Неговата всещедра и всепобеждаваща любов да бъдат винаги с нас, Божията крепка Десница да ни ръководи във всяко наше лично и общностно дело, с което и през Новата 2019 година ще продължим да изграждаме нашите съдбини“.

Патриархът пожелава Бог на мира и любовта да бъде с всички нас. На хората той желае да увеличават вярата и добродетелите си и изтъква спасителната роля на Църквата.

„В края на изминалата и началото на новата година ние благодарим на Бога за всичките Негови щедрости, за великата Му милост и дълготърпение към нас“ , пише патриархът. Той припомня думите от Псалтира: „Колко са многобройни делата Ти, Господи! Всичко си направил премъдро“ (Пс. 103:24) и изразява благодарността на всеки човек за благодатта, която има.

„И така, благодарили на Господа, навлизаме в новата година с нова надежда за възход и укрепване на нашата Православна църква и скъпото ни Отечество, за мир и благодат във всеки български християнски дом и всяка християнска душа. Надежда, която, по думите на апостола, „не посрамя, защото любовта Божия се изля в нашите сърца чрез дадения нам Дух Светий“ (Рим. 5:5)“, пише патриархът и изтъква че спасението ни е в надеждата „за вечен живот, който неизменният в словото Си Бог обеща преди вечни времена“ (Тит. 1:2).

Патриархът призовава и през новата година да се стремим да отдадем всичките си сили и таланти, които Господ Бог ни е дарил, за мирни и благодатни дни и години. Той припомня, че е добре всеки ден, вършейки работата си да се молим с молитвата: „Да бъде, Господи, Твоята воля“ (Мат. 6:10).

„Господня е земята и онова, що я изпълня“ (1 Кор. 10:28), припомня патриарх Неофит. Той призовава в отреденото ни от Бога време да сме усърдни в принасянето всеки ден на своя дял в общото богочовешко дело, към което Бог ни призовава да Му бъдем съработници.

За много и благословени години, пожелава Негово Светейшество българският патриарх Неофит на българския народ.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПП ВОЛЯ ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...