Quantcast
Новини Пловдив » България » До седмица решават дали да глобят фирмата изпълнител за е-винетките
България Мнения Транспорт

До седмица решават дали да глобят фирмата изпълнител за е-винетките

Светослав Глосов

До седмица АПИ ще реши дали ще глоби фирмата изпълнител, която отговаря за въвеждането на електронните винетки.

Това заяви председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Светослав Глосов в „Събуди се“ по Нова тв. Пътният шеф обясни, че негова оставка не е искана и той самият не е подавал такава. „Дейността на АПИ не се свързва само с продажбата на винетки, тя е много по-голяма – свързана е с изграждането на инфраструктура и т.н. Има си членове на УС, които отговарят за различни видове дейности. В случая колегата, който е уволнен, е човекът, който отговаря за винетките, обясни Глосов.

„Разбрах снощи за уволненията – това е преценка на премиера. Антон Антонов – шефът на тол управлението, е назначен през декември, но преценката му за освобождаване не мога да я коментирам“, заяви Глосов. Той посочи, че в момента се извършва проверка на фирмата-изпълнител, след която ще стане ясно дали и за нея ще има санкции.

„Дали ще бъдат само тези хора, които ще поемат отговорност, или и фирмата изпълнител, това ще преценим през следващата седмица. Ако фирмата не е спазила графиците – това се проверява в момента, ще си понесе последствията, каквито са разписани по договор“, заяви той.

Глосов все пак призна, че има проблеми със софтуера за винетките, но на тях веднага се реагира и се отстраняват.

„Има такива моменти и считаме, че в рамките на една седмица вече няма да има подобни проблеми. Увеличават се непрекъснато продажбите на винетки и това е нормално. Към момента има над 71 хил. продадени винетки за над 5 млн. лв. – т.е. системата вече започва да работи“, посочи Глосов. Според него външна намеса е причина за проблема с конвентирането на хартиените стикери в електронни винетки. „Това по-скоро е слабост в разработването на софтуера – да не се допуска въвеждането на един и същи номер повече от веднъж. Системата е тествана, но към 17 ноември, когато беше въведена, не създаваше такива проблеми“, заяви Глосов.

Още по темата

Борисов нареди уволнения в АПИ заради хаоса с електронните винетки

Борисов: Пътят Пловдив-Асеновград без винетка, ако общината го поддържа

Хаос с електронните винетки, отложиха глобите

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...