Quantcast
Новини Пловдив » Образование » ПУ „Паисий Хилендарски” организира състезание по руски език за зрелостници в
Образование Пловдив

ПУ „Паисий Хилендарски” организира състезание по руски език за зрелостници в

Най-добре представилите се участници ще бъдат приети за студенти в специалностите „Руска филология” и „Български и руски език”

 За пета поредна година Филологическият факултет на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски” организира  Национално състезание по руски език за зрелостници „Я – знаток русского языка”. То ще се проведе на 26 януари 2019 г., а най-добре представилите се участници ще бъдат приети за студенти в специалностите „Руска филология” и „Български и руски език”. Оценяването ще става по точкова система, като резултатите ще бъдат приравнени към шестобалната система. Класирането ще бъде обявено на официална церемония, а кандидат-студентите с най-високи постижения ще бъдат наградени.

 

Състезанието ще се проведе в рамките на 2 астрономически часа. Формата на състезанието е писмена и отговаря по компонентно съдържание на ниво А2 според приетите от Съвета на Европа Единни критерии за познанията по езици. Оценката от състезанието е равностойна на другите балообразуващи оценки при кандидатстване за горепосочените специалности. Освен тази информация на специализирания сайт на Катедрата по руска филология е наличен и примерен вариант на състезателния тест, както и критерии за оценяване: http://rusfil.slovo.uni-plovdiv.bg/?page_id=3917. Крайният срок за записване е 24 януари 2019 г.

 

Участието в състезанието е безплатно, а желаещите да се включат в него трябва да попълнят форма за регистрация на следния линк: http://ksk.slovo.uni-plovdiv.net/en/registratsia-re

 

На 26 януари състезанието ще се проведе от 10:30 ч. в 8 аудитория в сградата на Ректората на Пловдивския университет на ул. „Цар Асен” №24

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПП ВОЛЯ ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...