Новини Пловдив Прес » Случка на деня » Тотев показа шаловете и одеялата за откриването на Културната столица
Случка на деня

Тотев показа шаловете и одеялата за откриването на Културната столица

Ваня ДРАГАНОВА

Кметът Иван Тотев направи демонстрация как човек се завива с одеяло – от тези, които ще бъдат раздавани на откриването на Европейската столица на културата. „Одеялата са розови – за момиченца, сини – за момчета, и бежови за елфите“, обясни той и се загърна с бежово одеяло. Одеялата са 15 000, толкова са и шаловете, на които също е отпечатано логото на „Пловдив 2019“, и хората ще си ги взимат за спомен.  От шаловете има и червени, които според Тотев са за БСП.

От 17.30 часа на 12 януари – час и половина преди старта на събитието, одеялата и шаловете ще се раздават на хората, отишли на събитието.

Сумата, похарчена за тях, не беше назована точно, но според шефа на фондация „Пловдив 2019“ Кирил Велчев за одеялата са платени под 15 000 лв. Това означава цена под 1 лев за поларено одеяло. Обществена поръчка за доставката на шаловете и одеялата  не беше обявена, което Тотев обясни с факта, че стойността им е под прага за конкурс. В такива случаи се публикува обява за събиране на оферти, но и това не беше направено.

Коментари

Коментари

VisVitalis

Категории

Харесайте ни в Facebook

Facebook Pagelike Widget
Хотел-ресторант Одеон VisVitalis

Времето

Анкети

Парк или Ритейл парк да има върху 20 дка в Западен зад новата църква?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...
Close
error: Правата запазени!